Τετ α τετ Βρούτση-τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση συναντάται αυτή την ώρα η τρόικα σε μια προσπάθεια να κλείσουν σταδιακά όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Όπως όλα δείχνουν “αγκάθι” στην επίπονη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας παραμένει το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Η ελληνική πλευρά προτείνει την τελική έγκριση για τις όποιες ομαδικές απολύσεις να την δίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και πιο συγκεκριμένα ο γεν. γραμ. του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη καθώς εκτιμούν ότι η διαδικασία αυτή δεν θα αλλάζει επί της ουσίας τις διαδικασίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κυβέρνηση και τρόικα έχουν συμφωνήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, η οποία θα ισχύει εφάπαξ από τον Ιούλιο.

Παράλληλα, νέο κύμα διαθεσιμότητας για το 2014 και απολύσεις από το Δημόσιο για το 2015, πέραν των προβλεπομένων από το Μνημόνιο, ζήτησαν μετ΄ επιτάσεως οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων συσκέψεων που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.