Δύο νεκροί και 17 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την κατάρρευση ενός πολυώροφου κτιρίου στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στα βόρεια του Μανχάταν.
Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στον ουρανό υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού.
Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής 11 άτομα.
Το περιστατικό συνέβη στην 116 Street και την Park Avenue, την Τετάρτη το πρωί. Οι κάτοικοι του ανατολικού Χάρλεμ ανέφεραν πως άκουσαν μια έκρηξη στην πενταόροφη πολυκατοικία προτού καταρρεύσει, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Όλες οι υπηρεσίες των τρένων μέσα και έξω από τον τερματικό σταθμό Grand Central έχουν σταματήσει ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, ανέβασε το περιστατικό στο υψηλότερο επίπεδο απειλής.
Στην περιοχή έχουν μεταβεί περισσότεροι από 170 πυροσβέστες και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και σωστικών συνεργείων. Πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές και σε διπλανά κτίρια.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πωΔύο  νεκροί και 17 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκης 11 άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ενώ ένα κοντινό νοσοκομείο δήλωσε πως έχει λάβει έναν ασθενή με βαριά τραύματα
Η τοπική υπηρεσία έχει κληθεί για να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μετά την έκρηξη, η οποία κατάστρεψε παράθυρα στην περιοχή, σύμφωνα με το δίκτυο WABC.
«Έγινε μια έκρηξη και το κτίριο κατέρρευσε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ένας μάρτυρας δήλωσε την New York Daily News πως μύριζε αέριο «εδώ και εβδομάδες» πριν την έκρηξη.

Ένας άλλος μάρτυρας που εργάζεται κοντά στην περιοχή δήλωσε στην εφημερίδα πως άκουσε δύο δυνατές εκρήξεις που τράνταξαν το κατάστημά του.
Ενας νεκρός-17 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη
«Ήταν πολύ δυνατό. Τραντάχτηκε όλο το τετράγωνο» δήλωσε ο Mitch Abreu. «Ένα παράθυρο έσπασε από ένα γειτονικό μαγαζί εξαιτίας της έκρηξης» πρόσθεσε.
«Μας θύμισε τους δίδυμους πύργους για άλλη μία φορά. Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι από σκόνη και έκλειναν με τα χέρια τους το στόμα τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.