Δορυφορικές εικόνες που πιθανώς δείχνουν συντρίμμια του Boeing δημοσίευσε η Κίνα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δορυφορικές φωτογραφίες που ενδέχεται να απεικονίζουν συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος) ενώ πετούσε πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, δημοσίευσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Κίνας.

Οι κινεζικοί δορυφόροι «παρατήρησαν μία πιθανή περιοχή συντριβής» της πτήσης MH370 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλαισίας και του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, σημειώνοντας πως στις φωτογραφίες που έχουν μελετήσει εικονίζονται «τρία φαινομενικά πλεούμενα αντικείμενα ».

Οι επίμαχες φωτογραφίες ελήφθησαν την Κυριακή 9 Μαρτίου, αλλά δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, 12 Μαρτίου.

Άγνωστο παραμένει αν τα ευρήματα των κινεζικών δορυφόρων θα συμβάλουν στην άκαρπη ως τώρα προσπάθεια εντοπισμού του Boeing 777-200 και των 239 επιβαινόντων.

Νωρίτερα, οι Αρχές της Μαλαισίας αποκάλυψαν τι ειπώθηκε κατά την τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ, όταν ο πύργος ενημέρωσε τους χειριστές πως, καθώς πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, περνάνε στον έλεγχο του πύρου στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

 

«Καλά, μήνυμα ελήφθη» (All right, roger that), ήταν η απάντηση του αεροσκάφους, το οποίο ουδέποτε εξέπεψε σήμα κινδύνου.

 

Τα αίτια της εξαφάνισης παραμένουν άγνωστα, με την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού να καλύπτει πλέον 93.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

Δώδεκα χώρες με 42 πλοία και 39 αεροσκάφη συμμετέχουν στις έρευνες για το άφαντο Boeing.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.