Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ΣτΕ και Αρειο Πάγο για προβλήματα και ελλείψεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Γιάννα Παπαδάκου

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, Συμβούλιο Επικρατείας και Άρειο Πάγο, συζήτησε με τους επικεφαλής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος συνοδευόταν και από τον γενικό γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Αφού συζήτησε με τον επικεφαλής κ. Δ. Ρίζο, στη συνέχεια πήρε μέρος σε σύσκεψη με τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, όπου αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μάλιστα λίγο πριν από την άφιξη του κ. Αθανασίου στο ΣτΕ υπήρχαν  συγκεντρωμένοι μικροομολογιοούχοι έξω από το κτίριο, διαμαρτυρόμενοι προς τον υπουργό, ενώ εκτοξεύθηκαν και αβγά.

Και την ηγεσία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε ο υπουργός, πρώτα τον πρόεδρο κ. Μιχ. Θεοχαρίδη και στη συνέχεια την Εισαγγελέα κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Και εκεί συζήτησε και με τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου μεταξύ άλλων το θέμα της ίδρυσης ποινικών τμημάτων στα Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα αναλύθηκαν και όλα τα θέματα που αφορούν και την ανάγκη επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης.

Και οι δύο επισκέψεις χαρακτηρίστηκαν «εθιμοτυπικές», αλλά οι συζητήσεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών αφορούν τον πυρήνα της απονομής της Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.