Εκδήλωση : «Γνωριμία με τη μέθοδο της δραματοθεραπείας».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ–Βιβλιοπωλεία , παρουσιάζει τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014,  Εκδήλωση με τίτλο: «Γνωριμία με τη μέθοδο της δραματοθεραπείας».  Μία διαδραστική παρουσίαση από τον ψυχίατρο, δραματοθεραπευτή και σκηνοθέτη Στέλιο Κρασανάκη

Διεύθυνση: Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι

Ώρα έναρξης: 7.30μμ  –  Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ»

 


Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

H δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που αξιοποιεί τη μεταφορά, την οποία εμπεριέχουν οι τέχνες και ειδικότερα το θέατρο. Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μια γνωριμία με τις πηγές της δραματοθεραπείας, την ιστορική της διαδρομή και τις εφαρμογές της σε κλινικά και εκπαιδευτικά πεδία στη χώρα μας. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ένα μικρό βιωματικό εργαστήριο για την καλύτερη κατανόηση των μεθόδων και των τεχνικών της δραματοθεραπείας.

Βιογραφικό σημείωμα του Στέλιου Κρασανάκη:

Ο Στέλιος Κρασανάκης σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), θέατρο στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης με την Ρούλα Πατεράκη και δραματοθεραπεία στο English Institute of Dramatherapy και στην Ένωση δραματοθεαπευτών και παιγνιοθεραπεύτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης. Διευθυντής του θεραπευτικού κέντρου απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ», Ιδρυτής του «Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ» από το 1994, που παρέχει εκπαίδευση και θεραπεία. Διευθυντής της σειράς με βιβλία δραματοθεραπείας «Ρόλοι στη ζωή-ρόλοι στο θέατρο». Ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ταμίας) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Δραματοθεραπευτών, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιστημονικά περιοδικά.

 

Έχει σκηνοθετήσει 23 θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου (Πεθαίνω σαν χώρα, Περιμένοντας τον Γκοντό, Οδυσσέας, Insenso, Schreber’s Nervous Illness, Lenz, Camille Claudel, Το Παρτάλι κ.α.). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (κλάδος Τέχνη και Ψυχιατρική),  της  Ελληνικής Εταιρείας Σκηνοθετών, του Συλλόγου επαγγελματιών απεξάρτησης ΙΤΑCA και της Εταιρείας Κλινικής και  Κοινωνικής Έρευνας. Έχει συμμετάσχει με άρθρα και εργαστήρια σε περισσότερα από 80 συνέδρια και έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο EATI “Participant of the year” το 2001. Είναι συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου.

 

Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία

Υποκατάστημα: Αστυδάμαντος 11, 11634 Αθήνα

Κεντρικό: Φορμίωνος 107, 16121 Αθήνα

Τηλ.: 210 72 19 557

 

για να δείτε τον χάρτη πρόσβασης πατήστε εδώ

 

http://kentavrosbooks.weebly.com/

https://www.facebook.com/events/1375991322669605/

 

twitter: @kentavrosbooks

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.