Εκδήλωση με θεμα την εθνική ανεξαρτησία ετοιμάζει το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκδήλωση με θέμα «Εθνική ανεξαρτησία το ανεκπλήρωτο όραμα – Ιστορική ανασκόπηση και λύσεις»  οργανώνει το Δίκτυο  ΕΛ. ΛΑ. Δ. Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) , που απαρτίζεται από  Σπίθες του Μίκη Θεοδωράκη,   την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βύρωνα (Καραολή και  Δημητρίου 36 – 44).

Για την αποκάλυψη του ρόλου των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης και των τοπικών συμμάχων και οργάνων τους θα μιλήσουν οι Πανεπιστημιακοί κ. κ. Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  ο Γιώργος Κοντογιώργης Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο  δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης, εκδότης και διευθυντής  της  εφημερίδας  «Το ΧΩΝΙ». Και μην ξεχνάμε , πως η λευτεριά δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται» όπως λέει ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπληρώνει ο Τάσος Λειβαδίτης

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία. Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή…»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.