Μπαλτάκος: Δεν θυμάμαι τι έως πει, το έκανα για το… καλό της χώρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι οι επαφές του με τους χρυσαυγίτες αποσκοπούσαν στο να εξυπηρετήσουν «το καλό της παράταξης και της χώρας» προέβη ο αποπεμφθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. (Real Fm). Παραδέχθηκε και άλλες συναντήσεις του με τους Ν. Μιχαλολιάκο και Χρ. Παππά.

Ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας το πρωί στον Real fm, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί της δολοφονίας Φύσσα και μία-δύο, που ακολούθησαν. Είπε πως έχει συναντηθεί, επίσης, και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Χρ. Παππά, αλλά μόνο στο γραφείο του. Όταν ρωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα, απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ό,τι και να έχω πει εξυπηρετούσε έναν σκοπό: να μάθω τι έκαναν. Γι αυτό και έλεγα ό,τι ήθελαν να ακούσουν».

 

Ερωτηθείς για το ύφος που χρησιμοποίησε στη στιχομυθία με τον Ηλ. Κασιδιάρη είπε ότι αλλάζει ύφος ανάλογα με το ποιον μιλάει. Πρόσθεσε δε ότι τρέφει απεριόριστο σεβασμό προς την κ. Κουτζαμάνη, ενώ υπογράμμισε ότι όσα έκανε τα έκανε στη λογική ότι «η ΝΔ, ως κεντροδεξιά παράταξη, κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και αυτό δεν πρέπει να συμβεί». Σημείωσε, πάντως, ότι δεν υπήρχε λόγος ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή. «Ήταν λεπτομέρεια αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Ήλ. Κασιδιάρη, υποστήριξε: «Με βρήκε στον διάδρομο, μου είπε ότι έχουν προσωπικό παράπονο, δεχόμουν πολλούς ανθρώπους. Επειδή και στο παρελθόν μιλούσα μαζί του, τον δέχτηκα. Το ότι ήταν κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικασμένος. Όταν κατάλαβα στη συνέχεια τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι, οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τον είδα γιατί ήθελα να δω και πού το πάνε» υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτό το έκανε «με πλειάδα ενεργειών».

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, καμία συνωμοσία. Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού τα ανέφερα επειδή τα διάβασα στον Τύπο, δεν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό. Όλα όσα είπα στον Κασιδιάρη, τα είδα γραμμένα, είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. Τι να φοβηθώ από τη μαγνητοφώνηση; Είχε μόνο σκοπιμότητα, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω».

Ο κ. Μπαλτάκος μίλησε και για το επεισόδιο με τον γιο του: «Δεν μπήκε στο γραφείο, στον διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τους είδε να ανεβαίνουν και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Τον γνωρίζουν, επειδή ερχόταν συχνά για να με δει. Άρχισαν να σπρώχνονται. Μετά αυτοί, επειδή έχουν μανία μηνύσεων, είπαν ότι τους χτύπησε. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία, διαμαρτύρονται επειδή τους χτύπησε ή τους κλώτσησε. Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει κώδικα τιμής, δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος. Επιλέγει αν θα εμφανιστεί, όποιος εμπλέκεται σε διαδικασία αυτοφώρου. Δεν ξέρω που είναι ο γιος μου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.