Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία, στο σύνολο και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Από το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε η διάταξη με τις προϋποθέσεις επιχορηγήσεων πολιτιστικών συλλόγων από δήμους, καθώς το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε, ενώ δεν στηρίχθηκε και από κανένα άλλο κόμμα, πλην της ΝΔ.

Διαφοροποίηση ωστόσο, ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο και τον εισηγητή του νομοσχεδίου Γιώργο Ντόλιο εμφανίστηκε κατά την ψηφοφορία στο επίμαχο άρθρο 24, που αφορά τις περιπτώσεις για τις οποίες τίθενται σε αργία οι αιρετοί.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε σύγχυση για το αν στηρίζει ή όχι το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη, καθώς ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα την υπερψηφίσει με τη δέσμευση ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα προχωρήσει σύντομα σε βελτιωτική αλλαγή.

Ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τη στάση του, αφού ο κ. Ντόλιος δήλωσε ότι καταψηφίζει, καθώς δεν είχε γίνει δεκτή η βελτιωτική πρόταση που είχε καταθέσει.

Τελικά τη γραμμή του κόμματος ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι οι βουλευτές υπερψηφίζουν το άρθρο, ενώ καταψηφίζει μόνο ο κ. Ντόλιος.

Σημειώνεται ότι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να μην τίθενται σε αργία οι αιρετοί για πλημμελήματα χωρίς εφετειακή απόφαση, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.