Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ κ.κ. Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας κλείνει ο κύκλος των άρσεων ασυλίας για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, δήλωσαν αθώοι, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του φρονήματος και των ιδεών τους και κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη και επανέλαβε τις καταγγελίες του περί παρεμβάσεων του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Επικαλέστηκε δε ότι είχε παλαιότερα συνομιλία έξω από το γραφείο του με τον κ. Αθανασίου, κατά την οποία, όπως υποστήριξε, ο υπουργός του είπε ότι παρακολουθεί τις εκπομπές του και τον καθησύχαζε. Επίσης ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν συνυπογράφουν την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού της Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας και εσχάτη προδοσία διότι, όπως είπε, συμμετέχουν στη συγκάλυψη της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέθεσε επιστολή που, όπως υποστήριξε, έχει λάβει από Έλληνα δικαστή, από την οποία προκύπτει ότι η κ. Κλάπα ορίστηκε ως ανακρίτρια από τον κ. Αθανασίου, όχι με νόμιμη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί από το Συμβούλιο Εφετών. Πάντως από την επιστολή έχει αφαιρέσει το ονοματεπώνυμο του αποστολέα, διότι, όπως είπε, «σε αυτήν τη φάση δεν αποκαλύπτω τα στοιχεία».
«Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη. Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και εσείς θα κριθείτε» είπε ο κ. Κασιδιάρης.
Νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος είχε υποστηρίξει ότι διώκεται για τις ιδέες του, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και συμπλήρωσε ότι πουθενά στη δικογραφία δεν αναφέρεται το όνομά του σε κάποια παράνομη πράξη. Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα ή μη συμμετοχής του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι «ο κόσμος βράζει για αυτή την αδικία». «Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άρση ασυλίας μου» ανέφερε, εξάλλου, ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Πολύβιος Ζησιμόπουλος και μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και διώξεις στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Για πολιτικές διώξεις με παράλογη λογική συλλογικής ευθύνης, έκανε λόγο και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προσθέτοντας ότι η «Δικαιοσύνη ελέγχεται άμεσα από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ» επικαλούμενος τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη. «Μοναδικό έγκλημα (είναι) το φρόνιμά μας, που δεν είναι αρεστό στο καθεστώς διαφθοράς. Για όσα μου καταλογίζονται έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και τα χέρια μου καθαρά. Είμαι αθώος. Κι αν έγκλημά μου είναι ο νόμιμος αγώνας της ΧΑ που έχω την τιμή να είμαι μέλος της, για να διαλύσουμε τη χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου, ναι είμαι υπερήφανος», κατέληξε.
Ευθύνες σε κάθε κόμμα χωριστά για τη θέση που κράτησαν στις πολιτικές, όπως είπε, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επέρριψε ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Ονομαστική αναφορά έκανε για τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έβαλε σε περιπέτειες τον Αντώνη Σαμαρά».
Προσωπικά δε, απευθύνθηκε και στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: «Αμ’ εσείς κύριε περίεργε υπουργέ της Δικαιοσύνης; Τι τη βάλατε να κάνει τη συμπατριώτισσά σας; Να την πάρετε τη θεούσα τηλέφωνο να της πείτε να πάει σε κανένα μοναστήρι να γίνει καλόγρια μπας και γλιτώσει η ψυχή της».