Ολοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε πανηγυρικό κλίμα υπό τους ήχους της μουσικής Σταμάτη Κραουνάκη και Ελευθερίας Αρβανιτάκη παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας…φυγή προς τα μπρος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πολλά ονόματα.

«Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του “ας το πάρει το Ποτάμι” στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής. Είναι ψηφοδέλτιο αλήθειας και μάχης», είπε υπερασπιζόμενος των επιλογών του.

«Δώστε μια και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: ΦΥΓΕΤΕ! Μια και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. ΦΥΓΕΤΕ!”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έστειλε μήνυμα εκλογικής νίκης.

 

Θα αλλάξουμε την Ευρώπη της Μέρκελ

Με την ιδιότητα του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν δεν θα μπορούσε να μην εξαπολύσει δριμεία επίθεση στο δίδυμο Μέρκελ- Σόιμπλε. «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε υποδεικνύουν απροσχημάτιστα στους Ελληνες τι να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές» είπε και πρόσθεσε ότι «απειλούν τους Έλληνες με σκληρές τιμωρίες αν δεν στηρίξουν τον κ. Σαμαρά και την ακροδεξιά συμμορία του Μαξίμου. Αυτή η Ευρώπη του διχασμού, αλλά και της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, δεν έχει σχέση με τη δική μας Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Την Ευρώπη της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, εμείς θα την αλλάξουμε. Με τη ψήφο και με τους αγώνες μας» υποστήριξε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε…» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

 

«Χρέος μας είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής. Χρέος μας είναι κανένας άνθρωπος μόνος του απέναντι στη θύελλα της κρίσης και των μνημονίων. Χρέος μας είναι μια κοινωνία αλληλεγγύης κι όχι μια κοινωνία διάλυσης και υποταγής. Χρέος μας είναι να απαλλάξουμε το αύριο από τις υποθήκες που του φόρτωσαν ξένοι και εγχώριοι έμποροι λαών και εθνών» είπε, περιγράφοντας τα στοιχήματα που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Ακροδεξιά Σέχτα το Μαξίμου»

 

«Υπάρχει κανείς που αποδέχεται την απάτη και τρέφει την αυταπάτη ότι η δημοκρατική ομαλότητα και η πολιτική σταθερότητα είναι ασφαλείς στα χέρια του κυρίου Σαμαρά, του κυρίου Μπαλτάκου, της ακροδεξιάς σέχτας του Μαξίμου και των μαύρων συνομιλητών τους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;» διερωτήθηκε και απάντησε «υπάρχουν. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ. Αυτοί έχουν απαντήσει στο δίλημμα. Μαζί με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Άδωνι, τον Πάγκαλο, έχουν κάνει την επιλογή τους. Και η επιλογή τους είναι η Ελλάδα που ζούμε. Ας λένε ότι τα μνημόνια τελειώνουν. Το καθεστώς των μνημονίων ήρθε για να μείνει. Και θα μείνει αν δεν το ανατρέψουμε εμείς, αν δεν το ανατρέψει ο λαός μας».

 

Κλητήρας του Βερολίνου ο Σαμαράς

 

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και κορυφώνοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους, τον χαρακτήρισε «διορισμένο κλητήρα του Βερολίνου».

 

«Δεν θα χαϊδέψω αφτιά»

 

Χαμηλώνοντας τον πήχη των προεκλογικών υποσχέσεων, υπογράμμισε ότι «δεν θα χαϊδέψω αφτιά δίνοντας υποσχέσεις» και εν είδει αυτοκριτικής είπε «Ξέρω όπως κι εσείς ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι. Ξέρω όμως κι ότι η εξουσία για την εξουσία δεν μας αφορά» υποσχόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει ποτέ τους πολίτες.

 

Τέλος, το «παρών» στην εκδήλωση πέραν των υποψηφίων ευρωβουλευτών, των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, έδωσαν τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης και Άννα Κουρή, όπως και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 

Κεδίκογλου: «Δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του κ. Τσίπρα να δηλητηριάσουν την Ελλάδα»

 

«Με την αρρωστημένη λογική του κ. Τσίπρα όποιος διαφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός. Με την ίδια λογική όλη η Ευρώπη είναι ακροδεξιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του μίλησε για «ακροδεξιά συμμορία του Μαξίμου».

 

«Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κόσμο του, στις ιδεοληψίες του και στις εμμονές του. Κρίμα για τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του να δηλητηριάσουν την Ελλάδα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά όλα τα ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου:


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ

ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ

ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)

ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.