Μητσοτάκης: Αιφνιδιάστηκα από την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αιχμές για την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδοντάς την στις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο κ. Μητσοτάκης, η διαφωνία της Χαριλάου Τρικούπη «εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής τακτικής για την αύξηση του ποσοστού της Ελιάς.»

«Είχα εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις προτάσεις ΥΠΑΑΝ, με αιφνιδίασε ελαφρώς η απόφασή του. Εκφράζω τον προβληματισμό μου γιατί έγινε αυτή την αλλαγή πορείας, δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο» τόνισε ο υπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ωστόσο ότι είναι αναμενόμενο σε μια κυβερνητική συνεργασία να υπάρχουν και επιμέρους διαφωνίες που μπορούν να επιλυθούν.

Τάχθηκε δε αναφανδόν υπέρ του «ανοίγματος» συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς έχει περάσει πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση που την χαρακτήρισε ως ατυχή.

Πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα όπως η μείωση των βουλευτών στους 200.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προτείνει ως αναγκαίους σταθερούς εκλογικούς κύκλους ακόμη και πενταετούς διάρκειας, και αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.