«Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής, έτυχε να εκλεγώ βουλευτής της Χρυσής Αυγής»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια πρωτόγνωρη και σε διαδικασία και σε συναισθήματα ήταν συνεδρίαση της Βουλής επί των άρσεων ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Στάθη Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενη που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, στην οποία επικράτησε η συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον προφυλακισμένου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, που πολλές φορές αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του γιατί έκλαιγε.

Οι προφυλακισμένοι βουλευτές κατέφθασαν στη Βουλή δια μέσω της Λεωφόρου Αμαλίας από όπου μπήκαν στο πάρκινγκ της Βουλής και από εκεί βγήκαν στο προαύλιο και από παράπλευρη είσοδο που βλέπει στην Βασ. Σοφίας μπήκαν στο υπόγειο της Βουλή και παρέμειναν για λίγο κοντά στην αίθουσα προβολών. Από εκεί ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλή και μπήκαν από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας ο Μπουκουρας και από την δεξιά είσοδο ο Γερμενής. Εντός της Ολομέλειας πάντως ο Στάθης Μπούκουρας έκατσε μαζί με τον άλλο ανεξάρτητο πρώην χρυσαυγίτη Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών ενώ ο Γιώργος Γερμενής στα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

kατά την τοποθέτησή του ο Στάθης Μπούκουρας μίλησε για νομική αβασιμότητα της κατηγορίας που αντιμετωπίζει και προσπαθώντας, κλαίγοντας, να πείσει του βουλευτές για την αθωότητά του είχε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα κατά οποίο αναφέρθηκε στην οικογενειακή του κατάσταση περιγράφοντας τη ζωή του μέχρι την ώρα που έγινε βουλευτής. Μάλιστα περιγράφοντας την κατάθεσή του στην ανακρίτρια της είπε ότι «κοιμήθηκε φούρναρης και ένα πρωί ξύπνησε βουλευτής. Είμαι λαϊκό παιδί» δήλωσε ο προφυλακισμένος βουλευτής και κάλεσε τους βουλευτές να απαντήσουν στα παιδιά του γιατί βρίσκεται στη φυλακή καθώς ο ίδιος δεν γνωρίζει την απάντηση και δεν έχει τι να τους πει.

άλιστα αναφέρθηκε και στο πολιτικό του παρελθόν πριν γίνει βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δήλωσε ότι δεν είναι φασίστας και ναζιστής και ότι προέρχεται από τον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε « ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα στους έλληνες έλεγε».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πάντως πολλοί πρώην συνάδερφοί του της Χρυσής Αυγής των χλεύαζαν ενώ όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων των χειροκρότησαν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης φώναξε « το κεφάλι σου ψηλά».

Από την πλευρά του ο δεύτερος προφυλακισμένος βουλευτής Γιώργος Γερμενής έκανε λόγο για «ημέρα σημαντική για τη Βουλή που εκλεγμένος βουλευτής ήρθε με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό» ωστόσο η άποψή του αυτή αντικρούστηκε από το προεδρείο καθώς δεν υπήρξε λεπτό που οι προφυλακισμένοι βουλευτές κινήθηκαν με χειροπέδες στη Βουλή. Ο κ. Γερμενής υποστήριξε επίσης ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ισχυρίστηκε ότι η ανακρίτρια του είπε ότι δε χρειάζεται να έχει κάνει κάποιο αδίκημα για να διώκεται αλλά αρκεί που είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

 

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος- πλέον- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με το κατηγορητήριο ενώ «κάρφωσε» τους πρώην συναδέρφους του βουλευτές της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι ο ίδιος χωρίς να έχει την παραμικρή συμμετοχή «παρακολουθούσαμε πολίτες σε παράνομες ενέργειες που συμμετείχαν και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά δεν είχα δυνατότητα να παρέμβω». Γνωστοποίησε επίσης ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013, σκεφτόταν να παραιτηθεί από τη Χρυσή Αυγή.

 

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πάντως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον χλεύαζαν επιδεικνύοντάς του χαρτονομίσματα – υπονοώντας ότι «τα πήρε» για να καταθέσει όσα κατέθεσε- ενώ ο Ηλίας Κασσιδιάρης φώναξε ειρωνικά στο βουλευτή « Άριστα από τον Κασσιδιάρη».

Τέλος, ο Νίκος Μίχος που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, έκανε λόγο για πολιτική δίωξή του και καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας ενώ επετέθη στους βουλευτές λέγοντας ότι οι χρυσαυγίτες δεν προσκυνούν κανέναν παρά μόνο την ελληνική σημαία και κατέληξε «δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας».

 

Η Βουλή πάντως από το πρωί είχε εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με όλη τη φρουρά της Βουλής να είναι σε επιφυλακή ενώ υπήρξαν ενισχύσεις και από την ΕΛΑΣ.

 

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτών των μέτρων απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών στο Κοινοβούλιο έως τη μια το μεσημέρι. Η απαγόρευση ήταν αποτέλεσμα των πολλών αιτημάτων που υπήρξαν(περισσότερα από 40) για να παρακολουθήσουν οπαδοί της Χρυσής Αυγής τη συνεδρίαση.

 

Μετά την απαγόρευση ο Ηλίας Κασσιδιάρης κατήγγειλε το προεδρείο, ότι κλείδωσε τη Βουλή και δήλωσε « αν θεωρείτε ότι είστε χούντα, να μας το πείτε».

 

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση της Θεανώς Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζοντας την τρίωρη απαγόρευση εισόδου έκανε λόγο για ατόπημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.