Παρουσιάστηκε η «Πανδημία» του Δημήτρη Πιατά στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας

Facebook
Twitter
LinkedIn

επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ του Γαστριμαργικού αποσπάσματος της νέας μαύρης κωμωδίας του Δημήτρη Πιατά,  «ΠΑΝδηΜΙΑ»  (‘ΟΛΑ λοιπόν ΈΝΑ”).

Όταν η τέχνη σχετίζεται με την γαστρονομία, ή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Πρόσκληση σε γεύμα για έναν Υποψήφιο καλεσμένο», όπου τον ρόλο του δημοσιογράφου υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς και τον ρόλο του καλεσμένου ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, όλα μπορεί να συμβούν.

Μπορεί να συν-φάγουν και να απολαύσουν ένα γαστριμαργικό δείπνο, κάτω από το βλέμμα εκατοντάδων πεινασμένων, σε μια υπο κατάρρευση από χρεωκοπία χώρα, μπορεί να προβληματίσουν το κοινό μέσα από την αποδόμηση και τον διασυρμό των μέσων, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και να προβληματίσουν, αλλά μπορεί και να διακωμωδήσουν την σημερινή αλλόκοτη πραγματικότητα, μέσα από σκηνές ιστορικές, ανατρεπτικές, μουσικές, ερωτικές, δημιουργώντας μια μαύρη κωμωδία όπως αυτή καταγράφεται καρέ καρέ στις σκηνές της docudrama ταινίας «ΠΑΝδηΜΙΑ».

Την Παρασκευή 9 Μαίου, έως την Κυριακή 11 Μαίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το   1st Athens International Culinary Film Festival (AICFF) (1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας). Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ για τη Γαστρονομία και τον Πολιτισμό των Αυθεντικών Γεύσεων με τίτλο “Ημέρες Γαστρονομίας» , οι επισκέπτες είχαν   την ευκαιρία το Σάββατο 10 Μαίου και ώρα 8 μ.μ., να παρακολουθήσουν στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, σε 1η Πανελλήνια προβολή, το γαστριμαργικό απόσπασμα της νέας μαύρης κωμωδίας του Δημήτρη Πιατά.

Πριν την προβολή του αποσπάσματος της ταινίας, έ

γινε  μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαχρονική και διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και σινεμά από ανθρώπους της γεύσης και της τέχνης όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Πιατάς, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, ο chef Δόξης Μπεκρής, η Δρ. Γιολάντα Τότσιου σύμβουλος ανάπτυξης, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κουζή Co-founder της Cinedoc, ο chef Κώστας Τσίνγκας, και ο κριτικός κινηματογράφου, ιδρυτής του Movies for the Masses, αρθρογράφος του Popaganda.gr και ανταποκριτής της Ελλάδας στο CineEuropa.org Ιωσήφ Πρωιμάκης.

Επίσης στο προαύλιο του Μουσείο ο επισκέπτης μπορούσε να γευτεί, γλυκά και αλμυρά εδέσματα, από διάφορους επιχειρηματίες απ όλη την Ελλάδα, όπως επίσης να γευτεί και τα ωραιότερα ποτά – κοκτέιλ που προσφέρονταν δωρεάν στο χώρο.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, η σκηνοθέτης και ηθοποιός  Κέλλυ Σταμουλάκη, ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης, η ηθοποιός  Λουκία Πιτσιολα


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.