O Μιχάλης Σιγανίδης στις 23 Μαίου στο Baumstrasse

Facebook
Twitter
LinkedIn

fik-oh είναι η δημιουργία “μουσικών συνάψεων” μεταξύ καταγραμμένου ηχητικού υλικού (document) και ζωντανής μουσικής δράσης (fiction). Ο αυτοσχεδιασμός – απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης – μεταμορφώνει κάθε φορά “το ίδιο πάντα τραγούδι”, σε νέο υλικό.

 

Ο Μιχάλης Σιγανίδης κάνει την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, μετά την κυκλοφορία του καινούριου δίσκου του με τίτλο 97%. Θα εμφανιστεί στις 23 Μαΐου στο Baumstrasse με καινούριο του σχήμα, ‘Siganidae 5’το οποίο αποτελούν ο ίδιος (κοντραμπάσο, ηλ.κιθάρα, φωνή, tapes), ο Λευτέρης Μουμτζής (φωνή, ηλ. μπάσο, κιθάρα), ο Χάρης Λαμπράκης (πλήκτρα, tapes, νέι), ο James Wylie (άλτο σαξόφωνο) και ο Τάκης Κανέλος (τύμπανα).

 

Θα παιχτούν κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία και θα ακουστούν ποιήματα των: Μ.Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ.Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχητικά θραύσματα. Θα προβληθούν ακόμα τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής: Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι; , bio, Lacrimae No 9480967824659.

 

{youtube}SQQ3Ek7nnPY{/youtube}

* Ο Μιχάλης Σιγανίδης αποτελεί μέλος του κύκλου των χαμένων μουσικών της καθ’ ημάς Θεσσαλονίκης (Αχειροποίητος, Χ.Μ.Ο., Ανατόλια, Μαντολινάτα, Κ.Ω.Θ., Αχίλλειον, Φ.Ο.Θ.Κ., Σούπερ 8, Μορμώ, Αγροτικόν, Συν και Πλην, Τρίο Κροκ, Καφέ-Θέατρο, Χειμερινοί Κολυμβητές, Ε.Φ.Σ.Υ, Μικρός Αδερφός, Το Πρωί και το Βράδυ, Ιχνηλάτες του Ιούρα, Γουτού- Γουπατού, Primavera en Salonico, Visiting Cousins, Ο Ήλιος και το Φεγγάρι, Το Τραίνο – Φάντασμα Φίλος,Εφάμιλλοι, Siganidis Tours, Ευτυχής Τετράπους Γαμέτης, Μικρές Αγγελίες, D.S.M. III, Basse classe, The Low Tsakras, Sabbath Lift, Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη, The Hus-band, Οι Άλλοι,97%).

 

fik-oh

Info:

Μιχάλης Σιγανίδης

23 Μαΐου 2014

Baumstrasse [Σερβίων 8 (2ος όροφος), Βοτανικός, 10441 Αθήνα]

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ώρα: 22:00

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.