Πρόωρες εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη θέση του για διεξαγωγή εθνικών εκλογών εξέθεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος «μεγάλη δυσαρμονία» ανάμεσα το εκλογικό σώμα και τη Βουλή. Παράλληλα δε απηύθυνε σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, ενώ με τον ίδιο υψηλό τόνο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και επίτροπο στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αμέσως μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργούν ένα νέο τοπίο στη χώρα και πρόσθεσε ότι συντελέστηκε μια ιστορική ανατροπή και δημιουργήθηκε ένας νέος συσχετισμός δύναμης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τη νίκη του κόμματός του και την ταυτόχρονη απώλεια δυνάμεων από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά μια μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βουλή και στο εκλογικό σώμα. Και όταν καταγράφεται τέτοια δυσαρμονία, υπογράμμισε, κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύσουν τη χώρα, ούτε μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τότε, είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον πρωθυπουργό, είπε ότι στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι ξέρει κανείς να κερδίζει και να χάνει και κάλεσε τον κ. Σαμαρά:

1. Να μην διανοηθεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα που έχει ήδη στο συρτάρι του για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ.

2. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

3. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, παραλιών ή περιοχών- φιλέτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

4. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς συμφωνία και ευρύτερη συναίνεση και να μην λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.