Τσίπρας: «Το καλούπι που έφτιαξαν τον Γλέζο έχει καταστραφεί»

Facebook
Twitter
LinkedIn

του Νίκου Χασαπόπουλου

«Μια κουβέντα για τον Γλέζο» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και στην παρουσίαση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Το καλούπι από το οποίο έφτιαξαν τον Μανώλη Γλέζο έχει καταστραφεί», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κατάμεστη αίθουσα στη Στοά του Βιβλίου παρουσία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «ο Γλέζος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε ακτιβιστής. Ο Γλέζος είναι Γλέζος. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, πεισματάρης, αποφασιστικός, μαχητικός αλλά ταυτόχρονα και γήινος, προσιτός, ανοιχτός». Όπως είπε όλα αυτά είναι ένας σπάνιος συνδυασμός, ότι δεν μπορεί να τον συγκρίνεις με κάτι άλλο, ούτε να του αποδώσεις κάποια ιδιότητα. Τον χαρακτήρισε ακόμα «ζωντανό σύμβολο» το οποίο συνέχισε την πορεία του παρεμβαίνοντας διαρκώς στα πράγματα, με το πείσμα, τη μαχητικότητα και την αγνότητα που τον διακρίνουν.

Αναφέρθηκε και στις απορίες για το πώς ο κ. Γλέζος θα ταξιδεύσει ως τις Βρυξέλλες, αφού είναι γνωστό πως δεν μπαίνει σε αεροπλάνο. Είπε με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι ικανός να πάει ακόμα και με ποδήλατο. Αλλά είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να τα καταφέρει»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην συγγραφέα, την κυρία Δούρου, λέγοντας ότι τη μάχη για την περιφέρεια την έδωσε με αυταπάρνηση και τόνισε: «Τόλμησε να αφήσει κάθε βεβαιότητα και την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας, όταν οι δημοσκοπήσεις της έδιναν ότι βρίσκεται 11 μονάδες πίσω και κατάφερε να μπει στη μάχη για να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.