Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ {Συνέντευξη Τύπου}

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Σερίφου, που και φέτος από τις 27 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, ο Πολιτισμός και οι Τέχνες θα χαρίσουν στιγμές θεάματος – χαλάρωσης και ομορφιάς όχι μόνο στους κατοίκους του νησιού αλλά και σε όσους το επισκεφτούν.

Το  νησί τα τελευταία τρία χρόνια, φιλοξενεί μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της μουσικής θέτοντας σαν  στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, την τουριστική ανάπτυξη του νησιού    και το σπουδαιότερο το Φεστιβάλ Σερίφου να καθιερώσει το νησι,  ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, που θα βοηθήσει στην παραπέρα προώθηση του ποιοτικού τουρισμού όλων των Κυκλάδων.

«Έχουμε σαν όραμα την ποιοτική τέχνη απ όπου κι αν προέρχεται. Είμαστε πιστή στην ποιοτική τέχνη κι ας ξέρουμε ότι σπάνια βγάζει τα έξοδα της. Ο Ενθουσιασμός και η εθελοντική εργασία του Στράτου Μαστοράκη και των πρόθυμων υπηκόων του, μας έχει διδάξει ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα ακατόρθωτα. Τόσα άτομα από την ομάδα του κύριου Μαστοράκη δουλεύουν ένα ολόκληρο χρόνο για την διεκπεραίωση όλη αυτή του Φεστιβάλ. ‘Ένας λόγος παραπάνω, τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω τυφώνων, να σώσουμε και να σωθούμε απ τις διαχρονικές μας αξίες. Ο πολιτισμός, η ποίηση, τα τραγούδια μας! Να ανταμώνουμε, να τραγουδάμε• και τα παλιά και τα καινούρια τραγούδια•» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ηλίας Λιούγκος, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, που έγινε στο Polis Art Cafe.

«Πως είναι δυνατό σε ένα κυκλαδικό νησί να μην υπάρχει ένα πολιτιστικό γεγονός. Πώς γίνεται να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί και να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε πολιτιστική διάσταση και τα καταφέραμε. Το όνειρο πήρε θέση στη ζωή μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε. Μεγάλη συγκίνηση για μένα που παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου» δήλωσε με συγκίνηση ο Στράτος Μαστοράκης. « Θα σας παρουσιάσω το πρόγραμμα»

Φέτος στο Φεστιβάλ Σερίφου θα φιλοξενηθούν ο Νίκος Ξεδάκης {26/7}, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου{29/7},οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μανώλης Φάμμελος {31/7}, η Μαρία Κουμπάνη σε ένα θεατρικό Μονόλογο {1/8}, ο Ηλίας Λιούγκος {2/8}, θα γίνει το 6ο Φεστιβάλ Σουραυλιού {3/8}, το μουσικό εργαστήρι Σερίφου θα παρουσιάσει παιδικό {4/8}, ο Βαγγέλης Κορακάκης {6/8}, ο Βασίλης Γισδάκης και η Μικαέλα Παπαχρυσάνθου {8/8}, Παναγιώτης Μάργαρης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη {10/8}, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη σε ένα θεατρικό Αναλόγιο της Σόνιας Ζαχαράτου {11/8}, ο Ψαραντώνης {12/8}, η Σόνια Θεοδωρίδου {17/8} και τελευταίος σε μια συμβολική συναυλία στις 20 Αυγούστου, ο Χρήστος Θηβαίος, που θεωρείτε ένας από τους πρωτεργάτες του θεσμού αυτού, Θα έχουμε την τιμή να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά στο νησί. Διάλεξε αυτή τη μέρα σαν επέτειος της Επανάστασης που είχε γίνει την 21 Αυγούστου 1916, την επανάσταση των μεταλλωρύχων για την καθιέρωση του 8ώρου, ίσως ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός που υπάρχει στο ελλαδικό χώρο. Έτσι ο Χρήστος θα κλείσει πανηγυρικά αυτή τη συναυλία.

Παράλληλα με τα υπόλοιπα δρώμενα, θα υπάρχει και η έκθεση τοπιογραφίας, από ομάδα νεοεμπρεσιονιστές αλλά και ερασιτέχνες ζωγράφους. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί ομαδική εικαστική έκθεση της ΑΚΤΟ, συγκεκριμένα θα γίνουν εργαστήρια δημιουργικής Γραφής με τη Συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου

Το λόγο παίρνει η σοπράνο Σόνια Θεοδορίδου «Καλησπέρα και ευχαριστώ γι αυτή την πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτό το φεστιβάλ, πραγματικά ήταν μεγάλη χαρά μου.  Αυτή  η συμμετοχή μου είναι η απάντηση σε μια δημοσιογράφο της Καθημερινής, συγκεκριμένα στο ΚΑΠΠΑ, που έγραψε, αν δεν είναι ξεπεσμός προσωπικά δικός μου που τραγουδώ στο Κυλκίς ή στη  Σέριφο. Λοιπόν επίσης θέλω να της απαντήσω ότι και στην Κομοτηνή να με καλούσαν και στην σκάλα του Μιλάνου θα φορούσα την καλή μου τουαλέτα και θα πήγαινα να τραγουδήσω για τον κόσμο που με καλεί.

Τελευταίος το λόγο παίρνει ο Χρήστος Θηβαίος «Οι πρώτοι χορηγοί και οι μεγαλύτεροι είναι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Τα έσοδα δεν είναι πολλά. Ίσα που πληρώνονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής και γι αυτό ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που έρχονται και λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς.  Θέλω να τονίσω στις 20 Αυγούστου που παίζουμε στο θεατράκι  και ευελπιστούμε να φτιάξουμε και ένα μεγαλύτερο μετά από λίγα χρόνια. Θέλω να τονίσω ότι για μας αυτή η συναυλία  έχει  μεγάλη σημασία.  Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία. Γιατί η  21η Αυγούστου  έχουμε την επέτειο της πρώτης αιματηρής εξέγερσης στα μεταλλεία της Σερίφου, πρωτοστατούντος του  Κωνσταντίνου Σπέρα με τέσσερις εκτελεσθέντες με άγημα που ήρθε από την Αθήνα και αυτό αποτέλεσε ένα εφαλτήριο για την καινούργια δισκογραφική δουλειά μου που γράφουμε με τέσσερα χέρια, εγώ και η Βάσω Δημητρίου και είναι ο καινούργιος  δίσκος που θα έχει τίτλο 21 – 08 – 16

Οι εργάτες λοιπόν του μεταλλείου, διεκδίκησαν  8ωρο, ανθρώπινες συνθήκες συνθήκες εργασίας, κοινό ταμείο αλληλοβοηθείας και επι 24ώρου βάσεως κοινή απαγόρευση να μπαίνουν στην ίδια σήραγγα  πατέρας και γιος. Η Μεταλλουργική εταιρία ήταν Γερμανική και ο σίδηρος που παρείχε  το νησί, γινόταν εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες για να γίνουν όπλα.  Θα παρουσιαστούν πολλά τραγούδια από το νέο δίσκο αλλά και πολλά άλλα που ήδη έχετε αγαπήσει.

Τιμή εισιτηρίου συναυλιών: 10 €, θεατρικών παραστάσεων, φοιτητικό, παιδικό, πολυτέκνων: 7€. Είσοδος ελεύθερη για το φεστιβάλ σουραυλιού.

Ελάτε στη Σέριφο να ζήσετε μαζί μας μια ξεχωριστή εμπειρία!

 


Φεστιβάλ Σερίφου 2014

27 Ιουλίου – 20 Αυγούστου

Θέατρο Σερίφου, Κάτω Χώρα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970650811 / 2281052566

Αγορά εισιτηρίων – Προπώληση: “Καφέ Άνεμος” (Λιμάνι), “Serifos Tours” (Λιμάνι), “καφέ στου Στράτου” (Χώρα), www.viva.gr , www.serifosfestival.gr και στην είσοδο του θεάτρου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.