Πενήντα χρόνια σκλάβος: Δάκρυα ελευθερίας για ελέφαντα όταν απελευθερώθηκε

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εδώ και μισό αιώνα, ένας ελέφαντας με το όνομα Ρατζού υπέστη ανείπωτη κακοποίηση και ξυλοδαρμούς. Αλυσοδεμένος με αλυσίδες γεμάτες σκουριασμένα καρφιά υπέστη τα πάνδεινα ώστε οι εκμεταλλευτές/ βασανιστές του να κερδίζουν λεφτά από την ελεημοσύνη των τουριστών στην Ινδία. 

Ο Ρατζού ήταν αλυσοδεμένος επί 24 ώρες το 24ώρο, και σκελετωμένος… Ήταν τόσο πεινασμένος που έτρωγε ακόμη και πλαστικό για να γεμίσει το άδειο στομάχι του…

Αλλά την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε μια φιλοζωϊκή οργάνωση προχώρησαν σε μια τολμηρή επιχείρηση διάσωσης τα μεσάνυχτα στους δρόμους της Ινδίας.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ελέφαντες κλαίνε ακριβώς όπως οι άνθρωποι όταν νιώσουν έντονη συγκίνηση. Και οι σωτήρες του Ρατζού επιμένουν ότι το γιγαντιαίο ζώο έκλαψε όταν κατάλαβε ότι η 50χρονη δοκιμασία του επιτέλους πλησίαζε στο τέλος της.

 

Η ομάδα των φιλόζωων έμεινε έκπληκτη όταν είδε δάκρυα, δάκρυα ελευθερίας, να κυλούν στο πρόσωπό του Ρατζού κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

 

«Ήταν απίστευτα συναισθηματικό. Γνωρίζαμε ότι κατάλαβε πως είχε απελευθερωθεί» δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που διέσωσαν τον ελέφαντα.

 

Ήδη, οι άνθρωποι της φιλοζωϊκής οργάνωσης έχουν μεταφέρει τον Ρατζού σε ειδικό καταφύγιο, και εκτιμούν ότι τα τραύματά του είναι θέμα χρόνου να επουλωθούν. Τα ψυχικά του τραύματα είναι μια άλλη υπόθεση…

{youtube}y2ejQN6OVdU{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.