Αποθεώθηκαν οι «Βάτραχοι» από 9.500 θεατές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Εθνικό Θέατρο απέδειξε ακόμη μια φορά ότι οι θεατρικές επιλογές που κάνει τις πιο πρωτότυπες και ευρηματικές. 9.500 θεατές  παρακολούθησαν χθες, Παρασκευή 1η Αυγούστου, την πρώτη παράσταση των «Βατράχων», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

 

Ο ενθουσιασμός του κοινού εκφραζόταν με συνεχή χειροκροτήματα τα οποία διέκοπταν τη ροή της παράστασης, ενώ στο χαιρετισμό κυριολεκτικά αποθέωσαν ηθοποιούς και συντελεστές.

Στο ρόλο του Διόνυσου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που απέδειξε ακόμα μια φορά το πηγαίο ταλέντο του. Στο ρόλο της Ιέρειας η Εβελίνα Παπούλια , του Αισχύλου ο Γιάννης Ζουγανέλη,  του Ξανθία ο Πάνος Βλάχος ενώ τη σκηνοθεσία  έκανε ο Γιάννης Κακλέας.

Οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Από το Εθνικό Θέατρο οι «Βάτραχοι» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1959 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Αλέξη Σολομού.

 

Περίληψη

Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει στον Άδη, με στόχο να φέρει στη γη τον Ευριπίδη. Μαζί του θα πάρει τον δούλο του, τον Ξανθία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε κωμικές παρεξηγήσεις. Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι ταξιδιώτες θα γίνουν μάρτυρες μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, που μάχονται για το θρόνο της τραγωδίας στον Άδη. Ο Διόνυσος, θεός του θεάτρου, ορίζεται ως κριτής. Η μάχη είναι αμφίρροπη. Η τελική απόφαση του Διόνυσου θα ξαφνιάσει, αφού, αν και ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να φέρει τον Ευριπίδη στη γη, φεύγει από τον Άδη παίρνοντας μαζί του τον Αισχύλο.


 

Οι πρώτοι σταθμοί της περιοδείας είναι:

1 και 2 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

9 Αυγούστου, Αλεξανδρούπολη, Kηποθέατρο

12 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

18 και 19 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο

21 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Ηλιδας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.