Έφυγε για τον Παράδεισο η Λορίν Μπακόλ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπως ανέφερε ανακοίνωση του ιδρύματος της οικογένειας Μπόγκαρντ. «Με βαθιά θλίψη, αλλά με μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ» αναφέρει το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter. Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα TMZ που ειδικεύεται σε θέματα διασημοτήτων η περίφημη ηθοποιός που είχε περάσει στην ιστορία του κινηματογράφου με το προσωνύμιο “το βλέμμα” υπέστη «αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο» και κατέληξε.

Η Μπακόλ που ήταν σύζυγος του θρυλικού αμερικανού ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 40′ και του 50′.

Η Λορίν Μπακόλ Μπακόλ ήταν παντρεμένη με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι το θάνατό του μεγάλου ηθοποιού το 1957 και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Λίγο καιρό μετά το θάνατο του Μπόγκαρτ το 1957, η Μπακόλ ξεκίνησε δεσμό με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Φρανκ Σινάτρα. Όπως αναφέρει το wikipedia, σε μία συνεντευξη που έδωσε είχε πε ότι εκείνη διεκοψε τη σχεση τους, αλλά στην αυτοβιογραφία της, έγραψε πως ο Σινάτρα διέκοψε ξαφνικά τη σχέση, θυμωμένος που η πρόταση γάμου που της είχε κάνει έφτασε στα αυτιά του Τύπου. Η Μπακόλ ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρτς κατά την περίοδο 1961 έως 1969. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της Μπακόλ, πήραν διαζύγιο εξαιτίας του εθισμού του στο αλκοόλ. Μαζι του απέκτησε άλλο ένα παιδί.

Η Μπακόλ δεν παντρεύτηκε άλλη φορά.

Η Λορίν Μπακόλ είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την θελκτική της εμφάνιση, αποτέλεσε ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940 – 1950.

 

Η καριέρα της μετρά περισσότερα από 70 χρόνια. Την πρώτη της εμφάνιση την είχε κάνει στα 19 της χρόνια, δίπλα στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, στην ταινία “Να έχεις και να μην έχεις”.

 

Για την ερμηνεία της στην ταινία “Ο καθρέπτης έχει δύο πρόσωπα”  τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφια και για βραβείο Όσκαρ για την ίδια ταινία (1997). Το 2009 έλαβε το τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική προσφορά στην 7η Τέχνη.

 

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1924.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.