Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στο θέατρο “Κάτω από τη Γέφυρα”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού του Νέου Φαλήρου, απέναντι από το στάδιο Καραϊσκάκη, κάτω από τη Γέφυρα, στεγάζεται  από το 1997 η θεατρική σκηνή που με τόσο κόπο έφτιαξε ο Νίκος Δαφνής.

Το «Θέατρο κάτω απ τη Γέφυρα» ένας από τους λίγους πολιτιστικούς χώρους του Πειραιά – ίσως και ο μοναδικός  –  παλεύουν χρόνια να κρατήσουν  την πόλη ενωμένη με τις  Τέχνες και το θέατρο.

Το Θέατρο Κάτω απ τη Γέφυρα, έχει ανεβάσει πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις.  Εφέτος επιστρέφει με δυο νέες θεατρικές δουλειές. Στην Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενηθεί το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν «Fuga» μια ξεκαρδιστική, ανατρεπτική κωμωδία από ένα μετρ του είδους.

Ενώ στη μικρή σκηνή του θεάτρου  θα φιλοξενηθεί το έργο της Σίλα Στίβενσον  “Πέντε σιωπές” το οποίο σκηνοθετεί ένας ιδιαίτερα θαυμαστός σκηνοθέτης ο  Κοραής Δαμάτης.  Στο έργο παίζουν ο Νίκος Δαφνής, η Ιωάννα Γκαβάκου, η Κων/να Σαραντοπούλου και Δανάη Καλαχώρα. Πρεμιέρα Αναμένετε στα μέσα Νοεμβρίου.

Η Παιδική Σκηνή του «Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα» θα φιλοξενήσει δυο παραστάσεις φέτος. Θα συνεχιστεί η περυσινή επιτυχία «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή,  Μουσική – τραγούδια Γιάννης Ζουγανέλης, Σκηνικά κουστούμια Δέσποινα Βολίδη. Στο έργο   παίζουν Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης,  Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

Το δεύτερο έργο που θα ανέβει στην παιδική σκηνή είναι «Ο καλόκαρδος και η μαγική ροδιά» της Ειρήνης Μάρα,  σε  σκηνοθεσία  Νίκου Δαφνή, Μουσική-τραγούδια Σάκη Τσιλίκη και  χορογραφία Αρετή Μώκαλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

Και τα δυο θεατρικά θα κάνουν πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου. Θα αρχίζει στις 12π.μ. «Ο Καλόκαρδος και μαγική ροδιά» και στις 15:30μ.μ. οι « Ιστορίες του Παππού Αριστογάνη».  Γενική είσοδος 10 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.