«Αβελάρδος και Ελοΐζα» από 8 Οκτωβρίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Facebook
Twitter
LinkedIn

“Αγάπη μου, είμαι εκεί που καθίσαμε για τελευταία φορά αγκαλιά…
Δεν προλάβαμε αγάπη μου. Είμαστε άνθρωποι. Ποτέ δεν προλαβαίνουμε…”

Μετά την πρώτη εκδοχή μεγάλης κλίμακας στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιάννης Καλαβριανός, αλλάζει το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου της παράστασης και τη σκηνοθεσία της και την παρουσιάζει  από τις 8 Οκτωβρίου 2014 ολοκαίνουρια στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. 

Ο Γιάννης Καλαβριανός ζωντανεύει μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης ενός θρυλικού ζευγαριού, που παραμένει άγνωστο στο ελληνικό κοινό, του Αβελάρδου και της Ελοΐζας. Την ιστορία της ζωής και του παράφορου και αιώνιου πάθους τους, θα μεταφέρουν τρεις σημαντικοί ηθοποιοί, η Ελένη Κοκκίδου, ο Γιώργος Γλάστρας και η Χριστίνα Μαξούρη.

Αβελάρδος και Ελοΐζα,  Ίσως η τραγικότερη ιστορία αγάπης. Έζησαν 500 περίπου χρόνια πριν γραφτεί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα και ο έρωτάς τους μέσα στο απολύτως εχθρικό θεοκρατικό κράτος της εποχής, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους, συγγραφείς αλλά και ιστορικούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους των επόμενων αιώνων. Ο κοινός τους τάφος βρίσκεται στο Κοιμητήριο του Père Lachaise στο Παρίσι και αποτελεί μέχρι σήμερα, τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους όλου του κόσμου.

“Μπορείτε σας παρακαλώ να σβήσετε όλα τα φώτα….;”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.