Τα Αθηναικά Θέατρα παρουσίασαν το νέο πρόγραμμα του Παλλάς

Facebook
Twitter
LinkedIn
της Λαμπριάνας Κυριακού
Με τον “Αγαπητικό της Βοσκοπούλας” του Δημήτρη Κορομηλά θα ανοίξει την αυλαία, αυτήν την νέα σεζόν  το Θέατρο Παλλάς.  Η νέα ιδιοκτήτρια του Παλλάς Ελένη Κούρκουλα το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο φουαγέ του Παλλάς,  ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα του Θεάτρου.
«Καλημέρα από τα Αθηναικά Θέατρα. Σας καλωσορίζω στο Παλλάς μετά από ένα αγώνα δρόμου που κάναμε για να φτάσουμε  στο σήμερα. Παραλάβαμε τα θέατρα την 1η Σεπτεμβρίου. Όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τις παραστάσεις που έχουμε ετοιμάσει για όλη τη φετινή σεζόν για το Παλλάς. Θα επικεντρωθώ σήμερα στο Παλλάς και όχι σε όλα τα θέατρα μας γιατί αποφασίσαμε σε κάθε πρεμιέρα που θα γίνεται να ενημερώνουμε το τι θα κάνει κάθε θέατρο. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό τον αγώνα δρόμου τις ΕΛΘΕΑ που μας βοήθησαν να είμαστε τώρα εδώ με έτοιμη παράσταση για να μπορούμε να σας την ανακοινώσουμε. Θέλω να σας πω ότι παίρνοντας τα ιστορικά θέατρα, πρόθεση μας έιναι να μην παραβιάσουμε καθόλου τον παραδοσιακό  χαρακτήρα τους. Παραμένει ένα θέατρο όπως ξεκίνησε.   Το Παλλάς ήταν ένα θέατρο των μεγάλων έργων των μεγάλων παραστάσεων και έτσι θέλουμε να προχωρήσουμε. Το Αλίκη που είναι επίσης ένα ιστορικό θέατρο θέλουμε να παραμείνει στη φυσιογνωμία του και το μικρό Παλλάς θα είναι πάντα ένα θέατρο που θα φιλοξενεί σύγχρονα έργα και συγγραφής. Θα είναι μια σύγχρονη πειραματική σκηνή. Είμαστε μια εταιρία που θέλουμε τα θέατρα μας να πλημμυρίζουν από κόσμο και να φέρνουν την οικογένεια να γνωρίσει σπουδαία έργα, σπουδαίους σκηνοθέτες, δημιουργούς – σκηνογράφους, σπουδαίους ηθοποιούς» Είπε η κα Κούρκουλα καλωσορίζοντας με εγκαρδιότητα όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη Σκηνή του Παλλάς από 22 Νοεμβρίου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση «Ο Scooby-Doo και το Μυστήριο της Πυραμίδας» Ενώ από 6 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσει το μιουσικαλ των Richard Rogers και Oscar Hamerstein «Η Μελωδία της ευτυχίας» σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου με πρωταγωνιστές  την Νάντια Κοντογεώργη και τον Άκη Σακελλαριου.

Με τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο, στη σκηνή θα ανέβει το έργο του Bertold Brecht«Ο κύκλος με την κιμωλία» σε σκηνοθεσία Τζέζαρις Γκραουζίνις. Με πρωταγωνιστέςτον Νικήτα Τσακίρογλου, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Αποστόλη Τότσικα και τον Αντώνη Λουδάρο, 15 ακόμα ηθοποιούς και ζωντανή ορχήστρα. Ενώ στις 24 Φεβρουαρίου, η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο,  οι «θαυματοποιοί χορευτές» του χορογράφου Moses Pendleton επιστρέφουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν το “Dreamcatcher”. Μια μίξη επιλεγμένων αποσπασμάτων από τις καλύτερες στιγμές των ιστορικότερων χορογραφιών τους.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και οι συντελεστές του Αγαπητικού της Βοσκοπούλας, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας.
Ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» είναι ένα ελληνικό, ποιητικό, λαϊκό έργο γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο που διατηρείται αυθεντικός στην παράσταση και εμπλουτίζεται με δημώδη τραγούδια και χορογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου με 10.000 παραστάσεις στην θεατρική πορεία του, με πρώτη παράσταση το 1894 στην Οδησσό και 4 κινηματογραφικές μεταφορές με ηθοποιούς θρύλους του ελληνικού σινεμά.
Στη σκηνή του Παλλάς θα δούμε  την Ρένη Πιττακη και την Μαρία Πρωτόπαπα την Ευγενία Δημητροπούλου, τον  Βασίλης Μπισμπίκη, τον  Πάνος Βλάχο, την  Χριστίνα Τσάφου, τον  Νίκο Μαγδαληνό, τον  Χρήστο Στέργιογλου και 18 ακόμα ηθοποιοί και μουσικοί. Ζωντανά στη σκηνή θα τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Ο Πέτρος Ζούλιας ευχαρίστησε τα Αθηναϊκά θέατρα που του δίνουν αυτή την ευκαιρία να ταξιδέψει στην ελληνική ύπαιθρο του παρελθόντος. «Απομακρυσμένος από το φολκλόρ και την ηθογραφία, στόχος μου είναι να αναδείξω τη διαχρονική ποίηση του έργου και να στήσω μια παράσταση συγκίνησης, έτσι όπως αυτή κατακλύζει το κείμενο του Κορομηλά. Στο έργο το δράμα εναλλάσσεται με την κωμωδία, η ορθοδοξία με τη δεισιδαιμονία, το φως με το σκοτάδι. Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται σε ένα 24ωρο, στη γιορτή της Αναλήψεως, που είναι η μεγάλη γιορτή των βοσκών και των τσοπάνηδων. Απαγορευμένοι έρωτες, θυσίες, εξαγνισμοί και ίντριγκες πλέκουν τον καμβά του έργου, ωθώντας σε μια σκηνική ακροβασία ιλαροτραγωδίας. Αν ψάξει κανείς την ελληνικότητα της ταυτότητας του Αγαπητικού θα βρει επιρροές και από τη Δύση και από την Ανατολή. Ένα πλούσιο κράμα ρομαντισμού και ρεαλισμού, τραγωδίας και παράδοσης, κωμωδίας και δράματος. Ναι, το σπάνιο στον Αγαπητικό είναι ότι μέσα στην απίστευτη πυκνότητά του τα έχει όλα! Έλεος και φόβο, περιπέτεια, αναγνώριση, κάθαρση. Με τη δύναμη της γραφής του χτίζει και γκρεμίζει μέσα σε λίγες λέξεις ένα σύμπαν, ακριβώς όπως γίνεται στα δημοτικά τραγούδια. Οι ήρωες συνομιλούν κάθε λεπτό με τη ζωή και το θάνατο. Με το Θεό και το διάβολο. Με το μίσος και την αγάπη. Και λίγο να κοιτάξεις πίσω τους, θα δεις στη σκιά τους την Άτοσσα, από τους Πέρσες, τους τραγικούς αγγελιοφόρους αλλά και την Ιουλιέττα να αποχωρίζεται τον Ρωμαίο της για πάντα μέσα στα δάκρυα του πιο εξιδανικευμένου έρωτα”


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.