Η Μαρία Φαραντούρη τιμήθηκε με το βραβείο “LUIGI TENCO 2014”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Sanremo της Ιταλίας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Μαρία Φαραντούρη, προσκεκλημένη του Club Luigi Tenco,όπου τιμήθηκε με το “Premio Tenco 2014” για την προβολή του ελληνικού τραγουδιού στο εξωτερικό.

Μετά από σύντομη παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας από τον παρουσιαστή του φεστιβάλ, ανέβηκε στη σκηνή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης Fabio Fabbri και παρέδωσε το βραβείο στην Μαρία Φαραντούρη τονίζοντας:

Το βραβείο απονέμεται στη μεγάλη τραγουδίστρια της Ελλάδας, της Ευρώπης, του Κόσμου, Μαρία Φαραντούρη. Όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι στο πρόσωπό της το βραβείο απευθύνεται και σ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πληρώνουν τον λογαριασμό της κρίσης και αντιστέκονται και για όλους εμάς.

Απαντώντας η Μαρία Φαραντούρη, ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε και υπογράμμισε:

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μαζί σας και παραλαμβάνω το “Βραβείο Tenco”. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και εκ μέρους των Ελλήνων συνθετών και ιδιαίτερα του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Σας συγχαίρω για το έργο σας και την αγάπη που εκφράζετε για το ποιοτικό τραγούδι που δεν έχει σύνορα.

Αντιστέκομαι είναι το ρήμα που πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή μας. Να αντιστεκόμαστε εναντίον της βαρβαρότητας και της ασκήμιας παντού και πάντα, όπως και εναντίον του κακού γούστου στην καθημερινότητά μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τους μουσικούς Τάκη Φαραζή (πιάνο), Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Πέτρο Βαρθακούρη (κοντραμπάσο) ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια του ρεπερτορίου της. Το ιταλικό κοινό αποθέωσε τη Μαρία Φαραντούρη κι εκείνη τούς χάρισε για encore το Caruso του Lucio Dalla.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.