«Πέφτουν κεφάλια» στην Κύπρο για τα επεισόδια με τους εθνικιστές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης για τα σοβαρά ρατσιστικά και φασιστικά επεισόδια που δημιούργησαν μέλη του ΕΛΑΜ (αδελφική οργάνωση με την Χρυσή Αυγή) στη Λεμεσό.

Ο κύπριος πρόεδρος ζήτησε ευθύνες για τα ελλιπή, όπως αποδείχθηκαν, μέτρα που έλαβε η κυπριακή αστυνομία. Και τούτο επειδή οι μυστικές υπηρεσίες στην Κύπρο είχαν προειδοποιήσει την αστυνομία ότι στη Λεμεσό θα δρούσαν ακραία στοιχεία.

Όπως μεταδίδεται από τη Λευκωσία η κυπριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να αποδώσει ευθύνες για τα επεισόδια που δημιούργησαν φασιστικά και εξτρεμιστικά στοιχεία. Ήδη εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως σε δύο μέλη του ΕΛΑΜ, ενώ προχθές είχαν συλληφθεί δύο άντρες και μία γυναίκα.

Στην Κύπρο ήδη διεξάγεται έρευνα για τη δράση του ΕΛΑΜ, ενώ παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης να εκπαιδεύονται στρατιωτικά σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς.

Το ΕΛΑΜ διατηρεί στενότατες σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, την αντιγράφει σε όλα, στα μαύρα μπλουζάκια, στο στρατιωτικό βήμα, στα συσσίτια μίσους, στις δάδες και σε τακτικά χρονικά διαστήματα ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης επισκέπτεται τα γραφεία τους για να στηρίξει την πολιτική τους ή τους υποψηφίους τους.

Το επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν μέλη του ΕΛΑΜ, τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια και κράνη, εισέβαλαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολωμονίδης στη Λεμεσό, σπάζοντας γυάλινες εισόδους, φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές, έριξαν κροτίδες, άναψαν πυρσό και επιχείρησαν να ματαιώσουν εκδήλωση με τον κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων.

 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ταλάτ και απολογήθηκε για το επεισόδιο, δίνοντάς του τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επισκέπτεται τις ελεύθερες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.