Απόρρητη επιστολή Ομπάμα στον Χαμενεΐ για τους τζιχαντιστές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έστειλε μια απόρρητη επιστολή στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τον Οκτώβριο, στην οποία επισήμαινε το κοινό συμφέρον των δύο χωρών στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal η επιστολή ανέφερε ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με το Ιράν στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών συνδέεται άρρηκτα με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμά της.
Η εφημερίδα επικαλείται πρόσωπα που είχαν ενημερωθεί για την επιστολή. Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα. Σημειώνεται όμως ότι «οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν αρνήθηκαν την ύπαρξη της επιστολής όταν ρωτήθηκαν από ξένους διπλωμάτες τις τελευταίες ημέρες».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, είπε ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν δεν έχει αλλάξει.
Απέφυγε όμως και αυτός να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την ιδιωτική αλληλογραφία του προέδρου Ομπάμα με έναν ξένο ηγέτη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.