Κανονικά η ρύθμιση για τις 100 δόσεις διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ειδικά για την τρόικα, το υπουργείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι: «η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».

ΠΑΣΟΚ: Νόμος η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Η διάταξη με την οποία δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών των πολιτών σε 100 δόσεις, αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστερήσεις αναφέρει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η διάταξη αυτή ψηφίστηκε μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εκδώσουν άμεσα την εγκύκλιο εφαρμογής της.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η διάταξη που έρχεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί κανονικά.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα τρόικας – 100 δόσεων

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την είσοδο της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή, η τρόικα τον προσγειώνει μέσω e-mail απαγορεύοντάς του να έχει γνώμη για το κρίσιμο θέμα των ρυθμίσεων στο δημόσιο. Η κυβέρνηση όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την στάση της τρόικας στο θέμα των 100 δόσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει από το βήμα της ΔΕΘ τη δικιά του πρόταση για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών η οποία, σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη της το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπαίνει υπό διαπραγμάτευση με παράγοντες και κέντρα εκτός χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.