Αιματηρή εισβολή ενόπλου στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα – Νεκρός ο δράστης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, όταν ένοπλος εισέβαλε και άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, όπως επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές στο ABC News.

 

Η κατάσταση των τραυματιών δεν έχει γίνει γνωστή ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για φοιτητές ή εργαζομένους.

Οι Αρχές του πανεπιστημίου σήμαναν συναγερμό, προειδοποιώντας τους φοιτητές για «επικίνδυνο περιστατιό» και τούς κάλεσαν να βρουν καταφύγιο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερς λεπτομέρειες.

Μία φοιτήτρια δήλωσε ότι βρισκόταν στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης, περίπου στις 12.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν άκουσε πυροβολισμού. Λίγα λεπτά αργότερα κόσμος ανέβαινε από τον πρώτο όροφο προτρέποντας τους μαθητές να κρυφτούν.

«Η αστυνομία από την ενδοεπικοινωνία έλεγε ότι στο χώρο βρισκόταν ένας ένοπλος και νομίζω ότι είπε πως έχουν πυροβοληθεί δύο άτομα», πρόσθεσε η φοιτήτρια μέσω sms στο ABC News.

«Μας είπαν να μείνουμε μακριά από πόρτες και παράθυρα. Να μείνουμε εκεί που ήμασταν. Όλοι περιμέναμε και τότε οι αστυνομικοί επέστρεψαν και μας είπαν ότι ο ένοπλος συνελήφθη».

Βίντεο που λήφθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου -πιθανώς από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης- δείχνει φοιτητές να κάθονται και να ακούν τις προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα.

«Υπάρχουν πυροβολισμοί στη βιβλιοθήκη. Μείνετε εκεί που είστε. Θα ανέβουμε σε κάθε όροφο για να φροντίσουμε όλους σας», ακούγεται να λέει η φωνή.

Ο ελληνικής καταγωγής αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας της Πανεπιστημιούπολης, Πέρι Κωστιδάκης, δήλωσε στο CNN, ότι η βιβλιοθήκη ήταν περικυκλωμένη.

«Το εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης ήτνα άδειο. Είδα ένα ή δύο άτομα να έρχονται και να κοιτούν το σημείο. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο κτίριο είναι τώρα κλειδωμένοι μέσα. Η αστυνομία έχει κυκλώσει τη βιβλιοθήκη», σημείωσε.

Μία ακόμη φοιτήτρια, ονόματι, Άλεξ Λόρεν, τόνισε ότι οι φοιτητές απομακρύνθηκαν από τη βιβλιοθήκη στον πρώτο όροφο διπλανού κτιρίου, όπου συνέχισαν να ακούν πυροβολισμούς. Τους είπαν να περιμένουν ένα λεωφορείο που θα τους μετέφερε από το χώρο του πανεπιστημίου, ενώ δίπλα ήταν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

«Ήταν τρομακτικό… Είμαι συντετριμμένη. Είναι λυπηρό, η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στους τραυματίες», δήλωσε η φοιτήτρια.

Πηγές: ABC News, CNN

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.