Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και κάθε μέρα, λίγο μετά τις 07:30, η θρυλική Λιλιπούπολη επανέρχεται στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος.

Λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους τα επεισόδια της Λιλιπούπολης θα είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, on demand, στη διεύθυνση soundcloud.com/protoprogramma.

Την επιμέλεια για την επανεμφάνιση της σειράς στις ραδιοφωνικές συχνότητες του «Πρώτου» έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.

Η ιστορία της πιο θρυλικής ραδιοφωνικής πολιτείας

Ο δημοσιογράφος Μπρίνης, ο δόκτωρ Δρακατόρ, ο Δυστροπόπιγκας, ο Μπιξ Μπιξ και η Μπομπίλα, η Χιονάτη και ο Πρίγκηπας, η Οφη Σόφη και βεβαίως, ο δήμαρχος Χαρχούδας, επιστρέφουν στις ραδιοφωνικές συχνότητες, σχεδόν 35 χρόνια μετά την πρώτη τους μετάδοση.

Ήταν στο τέλος του 1977 και ως τα μέσα, περίπου του 1980, που οι ήρωες της Λιλιπούπολης ζωντάνεψαν για πρώτη φορά στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι.

Τους «σμίλεψαν», αρχικά, οι πένες της Ρεγγίνας Καπετανάκη και της Ελένης Βλάχου. Στη συνέχεια, πήραν νέα διάσταση από τη Μαριανίνα Κριεζή και την  Άννα Παναγιωτοπούλου. Σε κάποια επεισόδια συνεργάστηκαν η Μαργαρίτα Καραπάνου, ο Σταμάτης Φασουλής και η Λένα Αστρινάκη.

Τη μουσική της σειράς έγραψαν ο Νίκος Κυπουργός, η Λένα Πλάτωνος, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, ενώ τους στίχους των τραγουδιών, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, δημιούργησε η Μαριανίνα Κριεζή.

 

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν βρίσκουμε τα ονόματα των Λευτέρη Βογιατζή, Ράνιας Οικονομίδου, Μίμη Χρυσομάλλη, Βασίλη Μπουγιουκλάκη, Άννας Παναγιωτοπούλου, Σταμάτη Φασουλή, Μίρκας Παπακωνσταντίνου, Πέπης Οικονομοπούλου, Λυδίας Κονιόρδου, ενώ σε κάποια επεισόδια κρατούσαν κεντρικούς ρόλους η Σαπφώ Νοταρά και η Αλέκα Παΐζη.

Είναι η πρώτη φορά που τα επεισόδια θα μεταδοθούν με τη σειρά που ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν την τριετία 1977 – 1980. Σε κάποιες περιπτώσεις εντυπωσιάζουν τα στοιχεία «επικαιρότητας» που παρουσιάζουν κάποιοι ήρωες ή κάποιες ιστορίες!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.