Και ο θεός ξεπέρασε τα όρια του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Μια σταλιά  ανάσας μας έδωσε ο θεός,  κι εμείς περιπλανιόμαστε  στα λημέρια εκείνα που η απάτη εξαπάτησε ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές… Λάβετε θέσεις έτοιμοι μπρος.

Τα χρονόμετρα δίνουν και παίρνουν μεταξύ των βουλευτών σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Μια ερώτηση, και μια χαμένη απάντηση μέσα στο χρόνο. Γιατί όλα είναι ρυθμισμένα. Σαν το πείραμα του Παβλόφ έν κατακλείδι.  Δημιουργία τεχνητών  αντανακλαστικών συσχετιζόμενα με τα τεχνητά ερεθίσματα. Κρούουν το καμπανάκι εκεί που ξέρουν ότι μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων ή θα φοβηθούν και θα παραμείνουν στην επιλογή τους ή θα κάνουν επιλογή, νομίζοντας, ότι θα τους εξασφαλίσει την σταθερότητα τους. Έτσι και σε μας χρησιμοποιούν κάποιες  λέξεις κλειδιά, όπως  χρεοκοπία – δραχμή – περικοπές – έξοδος από το ευρώ, καταστροφή της μεσαίας τάξης και άλλες συναφείς λέξεις, ορολογίες που θα αναγεννήσουν την ανασφάλεια και το φόβο στον λαό.

Ίσως να κάνω λάθος, αλλά τα σποτάκια δεν βοηθούν στο ψηφομάζωμα. Ίσως να είμαι αδαής, αλλά δεν κατάλαβα ακόμη τι εξυπηρετούν, σε αυτή τη καμπή της ελληνικής πραγματικότητας  που ζούμε. Εμένα προσωπικά, εκτός από εκνευρισμό δεν μου παρέχουν τίποτε άλλο. Τα θεωρώ λεφτά πεταμένα, από τη στιγμή που έχει νοικοκυριά που τα 200 ευρώ και τα 300 είναι σωτηρία γι αυτά. Πιο  δραστικό, θα ήταν αυτά τα λεφτά να δοθούν σε άπορες οικογένειες – άστεγους και αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Λέω τώρα!!

Το άλλο; Πενήντα  χιλιάδες αλλοδαποί πήραν ελληνική υπηκοότητα και θα ψηφίσουν την Κυριακή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών οι νέοι ψηφοφόροι , αυτοί δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες…

No comments (Βέβαια στα No Comments χάθηκε η σημασιολογική έννοια της λέξης  ΑΛΗΘΕΙΑ )

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Βρήκαμε στο Παγκράτι τους Τζιχαντιστές του Βελγίου.  Αι στο διάολο…  Το άλλο το άκουσες;  Ο  εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ, μετά την συγκεκριμένη είδηση που του ήρθε από την Ελλάδα,  δήλωσε ότι όσους αστυνομικούς  θα απολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους προσλάβει στο Βέλγιο και θα τους εκπαιδεύσει κατάλληλα.

Πέραν της σάτιρας… Το πιο σημαντικό γεγονός των ημερών που χρήζει σοβαρής συζήτησης,  είναι η εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών. Τρομοκράτες, μεγαλοδικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, υπουργοί, όλοι οργανωμένοι στην Μαφία.  Επιθέσεις, βόμβες, απαγωγές εκβιασμοί, που κατά καιρό βιώναμε είχαν όλα σχέση μεταξύ τους. Σε αυτή τη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού τελικά, παιζόντουσαν τα πιο χυδαία παιχνίδια.  Κι εγω που είχα μια «πίκρα» ότι ο Τσοχατζόπουλος δεν έπρεπε να ήταν στη φυλακή με βαρυποινίτες.   Που ας μην γελιόμαστε.  Ένα  μεγάλο μέρος  της κατρακύλας μας, οφείλεται σε όλους αυτούς.

Εν πάση περιπτώσει. Μια σταλιά γης μας έδωσε ο θεός και βαλθήκαμε να μπούμε μέσα, αφήνοντας πίσω μας ότι χειρότερο έβγαλε στην επιφάνεια  η Ευρώπη και οι ΉΠΑ. Και αφού δεν ξέραμε από τέτοια παιχνίδια ας προσέχαμε…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.