Πτώση την Τετάρτη το ΧΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 11:23 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 825,58  μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,78%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 41,65 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται στα 1,14680 δολάρια.

Επειτα από το χθεσινό ράλι ανόδου 11,27% το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει σήμερα έχοντας καλύψει τις απώλειες από την αρχή του έτους, ενώ σημειώνει και κέρδη της τάξης του 1,9%.

Οι σημερινές κινήσεις των επενδυτών αναμένεται να εξαρτηθούν από την συνάντηση του ελληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράκι την Τετάρτη το πρωί, η οποία γίνεται στη σκιά δημοσιευμάτων και πληροφοριών που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην συναινεί στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων κατά €10 δισ. ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να πορευτεί η χώρα τους επόμενους τρεις μήνες.Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί στην αποψινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Εξίσου κρίσιμο για την κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι και το ραντεβού του κ. Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, αναμένεται να είναι και αυτή από την οποία θα φανεί, αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους ελληνικού κρατικού ομολόγου την Τετάρτη έχει πέσει κάτω από το 10% και ειδικότερα στο 9,99%, ενώ η απόδοση του 3ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 15%.

 

Αναλυτικά τα διεθνή Χρηματιστήρια

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται πτωτικά κατά 0,13%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,22%.

 

Σημαντική άνοδο σημείωσαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ασίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,98% στις 17.678 μονάδες.  Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,44% στις 24.661 μονάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.