Πάμε κάλπη και όχι θάλασσα!  – Της Δέσποινας Μακρινού

Shutterstock 84700309 h
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πάμε κάλπη και όχι θάλασσα!

Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Όταν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου του 2023, η αποχή απο τις κάλπες ξεπέρασε το 47% , το μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό της τελευταίας εικοσαετίας, οι προβλέψεις δεν είναι και τόσο ευοίωνες για τις επερχόμενες εκλογές.

Όταν για το ποιός θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα το 47% δηλώνει “αποφυγή” και απαξίωση, η συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, τίθεται σε σοβαρή αμφιβολία.

 

Στις 9 Ιουνίου εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης.

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόμους που αφορούν όλες τις χώρες μέλη. Νόμους για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μετανάστευση, τα δικαιώματα των καταναλωτών, την οικονομία, τις πολτιστικές ανταλλαγές.

Νόμους που θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας.

Η σιωπή είναι χειρότερη” (Νίτσε). Η αποχή είναι η χειρότερη μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η “ανυπακοή” στην εκλογική υποχρέωση, στερεί την Δημοκρατία απο ένα βασικό συστατικό. Τη συμμετοχή.

Γιατί “ένας άνθρωπος δεν ζει μόνο την προσωπική του ζωή , σαν άτομο, αλλά επίσης συνειδητά ή ασυνείδητα και τη ζωή της εποχής του και των συγχρόνων του” (Τόμας Μάν).

Γιατί “η πόλη είναι πιο σημαντική απο την οικία μας. Και η συμμετοχή – κοινωνία σ’ αυτά θεμελιώνει την οικία και την πόλη, σύμφωνα με την φύση των πραγμάτων”. (Αριστοτέλης).

 

Ψηφίζουμε λοιπόν, γιατί ανήκουμε σε μία κοινωνία, σε μιά γενιά, σε μιά εποχή, σε μιά χώρα. Οι παρενέργειες απο την “εγωιστική” επιλογή της αποχής, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο σύνολο, θα αποδυναμώσουν τη Δημοκρατία και τις αξίες της,.

Την Κυριακή “πάμε κάλπη και μετά θάλασσα”!

Πάμε να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, τους ικανούς και τίμιους βουλευτές, που η κρίση μας τοποθετεί στην καλή πλευρά της χωροταξικής διάταξης του Κοινοβουλίου.

Εκείνους που εκτιμάμε ότι θα συμβάλλουν στη βιώσιμη μελλοντική ύπαρξη και εξέλιξη της Ευρωπαικής Ένωσης.

Άλλωστε οι ευρωπαικές εκλογές γίνονται απαρέγκλιτα κάθε πέντε χρόνια. Μία ώρα αργότερα η θάλασσα θα είναι πιο … ζεστή! Καλή ψήφο!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.