Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Αρμενίας από την ΕΣΗΕΑ

2020 10 19 at 20 56 10
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος απευθύνθηκε σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση από την Αρμενία, σε Έλληνες και ξένους διπλωματικούς συντάκτες.

Μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται η χώρα του, για τις ανθρώπινες απώλειες από τους συνεχείς βομβαρδισμούς όχι μόνο στο μέτωπο, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές όπου σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός. Αναφέρθηκε στα αίτια του πολέμου και στις τακτικές των Τούρκων που είναι πίσω από αυτό τον πόλεμο.

Τη συνέντευξη μετέδιδε η ΕΣΗΕΑ ζωντανά, για να την παρακολουθήσει ο κόσμος που ήθελε να έχει ενημέρωση από τα πιο επίσημα χείλη.

Η πρωτοβουλία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρίας Αντωνιάδου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε μια περίοδο όπου έχουν κυριαρχήσει τα Fake news για τον πόλεμο στο Καραμπάχ, αφού το Αζερικό και το Τουρκικό λόμπυ σε ολόκληρο τον κόσμο, κάνουν τιτάνιο αγώνα, ξοδεύοντας πακτωλό χρημάτων προκειμένου να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη.

Τη συνέντευξη παρουσίασε η δημοσιογράφος Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Προλόγισε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Βασίλης βασιλικός. Απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της επιτροπής φιλίας της βουλής Ελλάδας – Αρμενίας κ. βουλευτής Β΄Πειραιά κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα κ. Παύλος Τσολακιάν.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρμένιου Προέδρου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.