Βαρουφάκης:Δώστε μας… χρόνο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ελλάδα είναι σαν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο, που πεθαίνει πρώτο, καθώς είναι πιο αδύναμο, αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τα τοξικά αέρια, τόνισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD. «Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας πιέσουν με ένα τελεσίγραφο. Να μας δώσουν ως το τέλος Μαΐου, ως την αρχή του καλοκαιριού ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας και να διαβουλευτούμε επ’ αυτών με τους εταίρους μας. Μπορούμε το καλοκαίρι να κάνουμε νέες συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών τo βράδυ της Τετάρτης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.
«Είμαστε υπεύθυνοι για τα λάθη και τις παραλείψεις στο κράτος μας, για το ότι δεν προχωρήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που έχει αποπληθωρισμό όλη η Ευρώπη, που η ΕΚΤ έχει δυσκολίες να ασκήσει μια αποτελεσματική νομισματική πολιτική για να πετύχει τον στόχο της, να κρατήσει τον πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη πέτρα του ντόμινο, αλλά δεν ευθύνεται για το φαινόμενο του ντόμινο.

Αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλγφκανγκ Σόιμπλε, σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως είναι σημαντικό να εμπεδωθεί η επικοινωνία και ένα «modus vivendi», καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται και λέει και σε αυτό που κάποιοι άλλοι λένε ότι σκέφτεται και λέει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.