Διχασμένη η Γερμανική Βουλή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλες διαρροές θα έχει όπως όλα δείχνουν το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στην ψηφοφορία της Παρασκευής για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Παρά τις προσπάθειες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πείσει τους βουλευτές, φαίνεται πως υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για αυτή τη συμφωνία, ενώ, γερμανικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των βουλευτών που θα που «όχι» στους 60.

Ζήτημα καταψήφισης δεν τίθεται, καθώς η πλειοψηφία του συνασπισμού Μέρκελ είναι ευρύτατη, ωστόσο, αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς και από το Βερολίνο.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι χριστιανοδημοκράτες βουλευτές είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις δηλώσεις και υπαναχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν ακόμη και να καταψηφίσουν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη Ιουνίου και να «βγάλουν την πρίζα» από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια στην Γερμανία που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο διάσωσης.

 

Μετά το ρεπορτάζ της Rheinische Post, η οποία ανέφερε ότι ήδη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζεται για τρίτο πακέτο στήριξης, έρχονται και δηλώσεις από το Βερολίνο που δείχνουν πως το σενάριο είναι σχεδόν εμπεδομένο για τους Γερμανούς πολιτικούς.

 

Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για τρίτο πακέτο.

 

«Το αποφασιστικό ερώτημα θα τεθεί πριν το καλοκαίρι: Αν η Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο ύψους λίγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σνάιντερ για να προσθέσει ότι «μια χρηματοδότηση των υπό λήξη χρεών της μέσω δανείων από τις αγορές αποτελεί αυταπάτη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.