Έφυγε η σύντροφος Αλεξάνδρα Βλάσση Θεοδωρικάκου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εφυγε από τη ζωή στα 85 της χρόνια η Αλεξάνδρα Βλάσση Θεοδωρικάκου αγωνίστρια στο χώρο της Αριστεράς , συγγραφέας και ποιήτρια.

Αγωνίστηκε από τα νεανικά της χρόνια για πολλές δεκαετίες, μέλος του ΚΚΕ στη νομιμότητα και στην παρανομία για 40 χρόνια.

Πήρε μέρος στο Δημοκρατικό Στρατό  φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Μέλος μιας γενιάς που πέρασε από φωτιά και ατσάλι στη ζωή, επιβίωσε από όλες τις δοκιμασίες και με τον συναγωνιστή της και σύντροφο της ζωής της Δημήτρη Θεοδωρικακο, έκαναν δυο παιδιά τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σημερινό πρόεδρο της GPO και την Αργυρώ Θεοδωρικάκου ,γιατρό πνευμονολόγο.

Τα τελευταία 20 χρόνια έγραψε 5 βιβλία και 2 ποιητικές συλλογές με τη δική της ματιά για την ιστορία της πατρίδας μας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τις μέρες μας. Βιβλία που παρουσιάστηκαν σε πολλές εκδηλώσεις , στις γειτονιές του Πειραιά και της Αθηνας , στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας του λαού μας και της ανάγκης μιας αντικειμενικής γνώσης της πρόσφατης ιστορίας μας.

Η κηδεία της θα γίνει Δευτέρα 9 Μαρτίου , στο νεκροταφείο του Σχιστού Κερατσινιου , 3μ.μ. απ’τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασιμου. Τα παιδιά της καλούν αντί για στεφάνι να κατατεθούν χρήματα για την οργάνωση “Χαμόγελο του Παιδιού”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.