Η γκράφιτι όψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Καλυμμένοι με ένα τεράστιο ασπρόμαυρο γκράφιτι είναι εδώ και λίγες ημέρες οι εξωτερικοί τοίχοι του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη και Πατησίων.

Το μεγάλων διαστάσεων γκράφιτι δεν αποκλείεται να έγινε μέσα σε μία νύχτα, καθώς στις αρχές της περασμένης εβδομάδας δεν υπήρχε.

Αρχικά οι εικασίες για το ποιος προχώρησε σε αυτού του είδους την παρέμβαση παρέπεμπαν σε πρακτική άσκηση φοιτητών του Πολυτεχνείου ή της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως οι δημιουργοί είναι άγνωστοι, σύμφωνα με Τα Νέα.

Το νέο αυτό μεγάλο γκράφιτι στο ιστορικό κτίριο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και όπως σημειώνει το ΕΜΠ η αποκατάσταση του κτιρίου θα καθυστερήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Όπως τονίζει η κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ελένη Μαΐστρου, η ασπρόμαυρη τοιχογραφία πιθανότατα έγινε από κάποια ομάδα γκράφιτι που δραστηριοποιείται στην περιοχή. «Συχνά φτιάχνουν γκράφιτι στους τοίχους του Πολυτεχνείου. Μπορεί να το θεωρούν τέχνη. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μνημείο. Συνεπώς θα πρέπει να το αποκαταστήσουμε, να λάβουμε μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων παρεμβάσεων».

Η κ. Μαΐστρου σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει μόνο ένας φύλακας που ελέγχει την είσοδο και δεν μπορεί να έχει οπτική επαφή με όλο το κτίριο.

Το θέμα του γκράφιτι έφτασε μέχρι και τη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρου Φορτσάκη, που επαναφέρει το ζήτημα της αποτελεσματικής φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.