Μέρκελ: Εχουμε ακόμη δύσκολο δρόμο μπροστά μας για την Ελλάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Στόχος μας είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει πως η αλληλεγγύη με την Ελλάδα πρέπει να αντισταθμίζεται με την ετοιμότητά της για μεταρρυθμίσεις.

Από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «πολιτικός μας στόχος είναι ασφαλώς να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε η κ. Μέρκελ προσθέτοντας ότι «έχουμε ακόμη μπροστά μας έναν δύσκολο δρόμο».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως δεν περιμένει συγκεκριμένες αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα καθώς στη σημερινή συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναμένονται ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά σχέδια για μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Στέφαν Κάμπετερ αντέκρουσε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές αν η ευρωζώνη απορρίψει τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι αυτό το μόνο που θα έκανε είναι να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα.

H ελληνική κυβέρνηση έστειλε την Παρασκευή στο Eurogroup μια πιο λεπτομερή λίστα επτά μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνει προτάσεις για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και για άντληση εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως από την αδειοδότηση και την φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Κυριακή από το Άμστερνταμ ότι η νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν είναι πλήρης και ότι θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά από τους δανειστές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.