Γιάνης Βαρουφάκης..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To 2013 ο εκδοτικός οίκος Zed Books, που εδρεύει στο βόρειο Λονδίνο, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Παγκόσμιος Μινώταυρος» και το ενέταξε σε μια σειρά βιβλίων που έχουν να κάνουν με τις παντοειδείς «οικονομικές διαμάχες». Δύο χρόνια μετά, με τον συγγραφέα να έχει γίνει υπουργός Οικονομικών και όλη την Ευρώπη να ασχολείται μαζί του, το εν λόγω βιβλίο δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο. Η θεματική του, άλλωστε, καίτοι χρησιμοποιεί παραδείγματα από το μακρινό 1929 (το αμερικανικό Κραχ), ουσιαστικά μιλάει για το σήμερα και για την παγκόσμια κρίση (φυσικά και για εκείνη της Ευρωζώνης), ενώ χρησιμοποιεί και ως σύμβολο τον Μινώταυρο.
Λίγες ημέρες αφότου ο Γιάνης Βαρουφάκης εξελέγη υπουργός και η παγκόσμια φρενίτιδα προς το πρόσωπό του λάβει διαστάσεις μύθου, ο εκδοτικός οίκος Zed Books, για να προλάβει τις εξελίξεις, εξέδωσε σε μορφή e-book το βιβλίο «Η Ευρώπη μετά τον Μινώταυρο», το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου, στο οποίο υπάρχουν και τα κεντρικά σημεία της σκέψης και της στρατηγικής του Γιάνη Βαρουφάκη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Πηγή: Ο Βαρουφάκης έγινε best seller στη Μ. Βρετανία -Τρέλα με τον «Παγκόσμιο Μινώταυρο» Όπως αναφέρει ο Guardian, η ταχύτητα με την οποία ενήργησε ο εκδοτικός οίκος ήταν αποτέλεσμα της απόφασης να εκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή. Να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν συνεργατικό εκδοτικό, που διοικείται από τους υπαλλήλους του και άπαντες λαμβάνουν τον ίδιο μισθό. Η δε λήψη των αποφάσεων γίνει σε συλλογικό επίπεδο. Η δομή του εκδοτικού οίκου είναι εξόχως πολιτική, καθώς υποστηρίζει -μέσω των βιβλίων που εκδίδει- ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της σύνδεσης της οικονομίας με τη σύγχρονη πολιτική σκέψη.
Πηγή: Ο Βαρουφάκης έγινε best seller στη Μ. Βρετανία -Τρέλα με τον «Παγκόσμιο Μινώταυρο»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.