Συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με έργα του Μπετόβεν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα ταξίδι στον κόσμο του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, θα παρουσιάσει την ερχόμενη βδομάδα σε δύο συναυλίες- Λευκωσία και Λάρνακα-, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα του κορυφαίου μουσουργού.
Τις συναυλίες θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, Άλκης Μπαλτάς.

Ανάμεσα στα ευρέως διαδεδομένα και δημοφιλή έργα του Μπετόβεν που θα παρουσιαστούν είναι και η εξαιρετική «Χορωδιακή Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα, έργο 80», ένα εντυπωσιακό έργο που προμηνύει την «Ωδή στη Χαρά» με μηνύματα για ένα κόσμο ειρήνης και χαράς διαμέσου της ομορφιάς της τέχνης. Στην κατηγορία των γνωστών έργων του προγράμματος συγκαταλέγονται και η «Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 62», καθώς και η Εισαγωγή από το έργο «Προμηθέας».

Παράλληλα, οι συναυλίες θα προσφέρουν στο κοινό και μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει μερικούς από τους «κρυμμένους θησαυρούς» του Μπετόβεν, λιγότερο γνωστά έργα που θα άξιζαν ευρύτερη προβολή όπως το «Rondo για πιάνο και ορχήστρα», το «Τουρκικό Εμβατήριο» από το έργο «Τα ερείπια των Αθηνών, έργο 113», οι «12 Γερμανικοί Χοροί».

Σολίστ στο πιάνο θα είναι η διακεκριμένη Κύπρια πιανίστα, Έλενα Μιτέλλα-Βιολάρη, ενώ τα χορωδιακά μέρη θα ερμηνεύσουν η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λάρνακας, η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου και το Φωνητικό σύνολο του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.