Ξαφνική παραίτηση Χούριγκαν από την Τράπεζα Κύπρου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εξελίξεις δρομολογούνται στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Τζόν Χούριγκαν από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χούριγκαν θα παραμένει στη θέση του για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Ειδικότερα, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως ο Ανώτατος Διευθύνων Σύμβουλος, Τζον Πάτρικ Χούρικαν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του, στο τέλος του καλοκαιριού 2015.

Η απόφαση του κ. Χούρικαν οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και ο ίδιος προσβλέπει στην επιστροφή του στην Ιρλανδία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Ο ίδιος έχει ενημερώσει την τράπεζα πως δεν έχει αποδεχτεί άλλη θέση εργασίας σε άλλο οργανισμό.

Κατά την αποχώρησή του από την τράπεζα, ο κ. Χούρικαν θα έχει ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια στην Κύπρο και θα έχει ηγηθεί της τράπεζας κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικά δύσκολου κεφαλαίου της μακράς της ιστορίας. Κατά την ανακοίνωση «σήμερα η Τράπεζα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, να προσφέρει ευκαιρίες στους υπαλλήλους της και να αυξήσει τις αποδόσεις στους μετόχους της».

Σε δήλωσή του προς το προσωπικό της Τράπεζας, ο κ. Χούρικαν δήλωσε:«Είμαι περήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας της Τράπεζας Κύπρου και που ηγήθηκα της προσπάθειας σε αυτό το δύσκολο κεφάλαιο αποκατάστασης της Τράπεζας. Για μένα αποτελεί τιμή να εργάζομαι με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και να διαδραματίσουμε μαζί ένα σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία των θεμελίων για μια καλύτερη Τράπεζα που να εξυπηρετεί καλύτερα την κυπριακή οικονομία σήμερα και στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Τζόσεφ Άκερμαν, δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μου για την αξιόλογη πρόοδο που καταγράφηκε κάτω από την ηγεσία του Τζον Χούρικαν. Αφήνει πίσω του μια ισχυρή διευθυντική ομάδα και μία τράπεζα που βρίσκεται σε μια όλο και καλύτερη οικονομικά κατάσταση, με πλήρη επαναφορά της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων, των επενδυτών και των πελατών. Του ευχόμαστε ότι το καλύτερο στα μελλοντικά του σχέδια και προσδοκούμε στη συνέχιση της στενής μας συνεργασίας τους επόμενους μήνες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.