Διαξιφισμοί στη Βουλή – Κικίλιας εναντίον Βούτση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον εισηγητή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, η ψήφιση του οποίου αναμένεται αργά απόψε.

Ο κ. Βούτσης αντέδρασε έντονα όταν ο κ. Κικίλιας τον κατηγόρησε για πολιτική διχασμού, μισαλλοδοξίας και προπαγάνδας, καλώντας τον να του υποδείξει έστω και μία συγκεκριμένη ύβρη που έχει εκτοξεύσει ο ίδιος κατά πολιτικών προσώπων.

«Ουδέποτε έχω υβρίσει, ουδέποτε έχω χτυπήσει πάνω ή κάτω από τη ζώνη. Επικαλούμαι τα πρακτικά, στα οποία μπορείτε να ανατρέξτε για να δείτε τι έχω πει. Μια σκληρή αντιπαράθεση είναι μέσα στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Μας είπατε πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, μακρύ χέρι και υπηρέτες των δανειστών και των ΜΜΕ, μας κατηγορήσατε ότι είμαστε συνεργάτες με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Έχετε αναλάβει εργολαβικά από την κυβέρνηση στη βάση του διχασμού και της μισαλλοδοξίας και από την άλλη ζητάτε να ομονοιάσουμε για την εθνική προσπάθεια… » αντέτεινε ο κ. Κικίλιας.

«Πέμπτη φάλαγγα δεν σας έχω πει εγώ. Στην τελευταία συνεδρίαση είπα το μακρύ σας χέρι στα ΜΜΕ θα κοπεί από τη ρίζα. Ούτε υπηρέτες σας είπα. Αν αυτά είναι ύβρεις, λυπάμαι» ανταπάντησε ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η κριτική του είναι πάντα στην ουσία της πολιτικής επιχειρηματολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.