ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΔΕΣ… στο “Ρυθμός Stage”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εν αρχή ην ο Μάρκος. Ο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου Λαϊκού Τραγουδιού. Ο «Άγιος μάγκας» του πολιτισμού μας, με ό,τι αυτό σημαίνει. 

Κυρίως την πρώτη, όσο και καθοριστική συγκρότηση και εμπέδωση στην πράξη, της κλασσικής ορχήστρας το Λαϊκού Τραγουδιού, με πρωταγωνιστικό όργανο το μπουζούκι.

Κορυφαία πολιτισμική προσφορά! Δυο Παρασκευές 22 και 29 Μαίου, στο “Ρυθμός Stage”. Σεμνά και ταπεινά.

Αργότερα ήρθε ο Στέλιος. Στους δρόμους του Μάρκου, στις επιλογές, στις συνήθειες, στην κατεύθυνση.

Δημιουργικός στο έπακρο, ανανεωτής και στη χρήση νεωτερικών στοιχείων, δύο βασικών μουσικών ειδών του Παγκόσμιου μουσικού πολιτισμού: του ρεμπέτικου και του blues, τα οποία συνενώνει δημιουργικά.

Δύο γενιές Βαμβακάρηδες, με ανεξίτηλο αποτύπωμα, στο σώμα ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Χθες, σήμερα, πάντοτε…

Και εδώ κάπου προκύπτει μια αναπάντεχη συνεργασία – έκπληξη, ουσιαστική και πρωτοπόρα: Ο Χρήστος Δάντης, ένας σημαντικός σύγχρονος τραγουδιστής και δημιουργός, εμβληματικός και καθιερωμένος με Rock, blues και soul αναφορές, με κορυφαία ερμηνευτική πιστότητα και ποιότητα, ανοιχτός σε νέες ιδέες και, χωρίς προκατάληψη στις επιλογές του.

Το σχήμα ολοκληρώνεται με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την ξεχωριστή Εβελίνα Αγγέλου που κουβαλά την ευθύνη ερμηνειών, από μυθικές ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτό το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει επιλογές από ρεμπέτικα του Μάρκου, δημιουργίες του Στέλιου με τραγούδια του, αλλά και αυτά που συνηθίσαμε να λέμε ρεμπέτικα – blues, καραντουζένια, ταξίμια και λαϊκούς αυτοσχεδιασμούς.

Τα τραγούδια, θα ερμηνεύσουν ο συνθέτης Στέλιος Βαμβακάρης, ενώ σε επιλεγμένα τραγούδια του Μάρκου και του Στέλιου, ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης και η Εβελίνα Αγγέλου.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους Στέλιο Βαμβακάρη στο μπουζούκι, Μιχάλη Δήμα στο μπουζούκι και Στέφανο Μαγουλά στο μπάσο.

 


Ρυθμός Stage

Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί

Ώρα έναρξης: 22.30

Μαρίνου Αντύπα 38

16346 Ηλιούπολη

http://www.rythmosstage.gr/

Τηλ: 210 9750060

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.