Ξεκίνησε η επ’ αόριστον απεργία στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι εργαζόμενοι στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (DB) ξεκίνησαν την Τετάρτη την επ’ αόριστον απεργία και στα επιβατικά δρομολόγια. Το συνδικάτο GDL και ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι δεν υποχωρούν από τον αγώνα τους, ενώ η διοίκηση ποντάρει στην κόπωση του επιβατικού κοινού με φόντο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

«Προοίμιο» της κινητοποίησης ήταν, όπως είναι ο κανόνας, το χειρόφρενο στους συρμούς εμπορευμάτων μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη. To πρωί της Τετάρτης, παρά τις απόπειρες της διοίκησης να αποτραπεί η κινητοποίηση, η απεργία ξεκίνησε και στα επιβατικά δρομολόγια.

Θα είναι η ένατη κινητοποίηση στη διαμάχη ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους.

Η διάρκειας επτά ημερών απεργία των μηχανοδηγών νωρίτερα τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των DB και σχεδόν παρέλυσε μία χώρα όπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά και 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τρένο.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.