Οι ηθοποιοί έμειναν χωρίς περίθαλψη

tesew
Facebook
Twitter
LinkedIn




Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Χωρίς ιατρείο έμειναν οι Έλληνες ηθοποιοί. Στο πλαίσιο των περικοπών του μεσοπρόθεσμου  δεν υφίσταται πλέον το ιατρείο που λειτουργούσε από το 81 στο ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) στα γραφεία επί της οδού Κάνιγγος.

Και βεβαίως όλα έγιναν χωρίς να υπάρξει καμία ειδοποίηση ή να σταλεί κάποιο έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο.

Το μήνα Αύγουστο το ιατρείο του ΤΑΣΕΗ παραμένει κλειστό. Την πρώτη του Σεπτέμβρη όταν άνοιξαν και πάλι τα γραφεία δεν εμφανίστηκαν οι γιατροί. Το γεγονός παραξένεψε την διοίκηση του ΤΑΣΕΗ που επικοινώνησε με τους υπεύθυνους στο ΙΚΑ, οι οποίοι και τους ανακοίνωσαν,  ότι δεν πρόκειται να ξανάρθουν οι γιατροί που ήταν αποσπασμένοι στο ταμείο.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον ευπαθή κλάδο των ηθοποιών , αφού αυτό το πολυιατρείο λειτουργούσε στο χώρο τους τα τελευταία 60 χρόνια τουλάχιστον . Κάτι που κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες. Το 1981 όταν έγινε η συνένωση των Ταμείου Συντάξεως Ηθοποιών (ΤΣΗ)  με το ΙΚΑ , το ιατρείο συνέχισε να υπάρχει με γιατρούς του ασφαλιστικού οργανισμού.

Είχε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων . Ανάμεσά τους έναν παθολόγο, δύο οδοντιάτρους, έναν ΩΡΛΑ,έναν οφθαλμίατρο,  έναν ορθοπεδικό , και ένα νευρολόγο, που εξυπηρετούσαν τις άμεσες ανάγκες των ασφαλισμένων.

Οι διοικήσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ΤΑΣΕΗ θα προβούν σε έντονη διαμαρτυρία προς τον  υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.