Θ. Φωτίου στον ALPHA 989: 247 χιλιάδες Έλληνες πεινάνε – τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τους 247 χιλιάδες Έλληνες που πεινάνε αλλά και για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης που έχει μπει σε ισχύ, μίλησε στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου «Με Υπογραφή», η Αναπληρώτρια Υπουργός κοινωνικής  Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

 

Η Αν. υπουργός μιλώντας το μεσημέρι στον ALPHA 989, τόνισε ότι  είναι η πρώτη φορά που χαρτογραφείται η ακραία φτώχεια στη χώρα μας, ενώ «το 50% των οικογενειών έχουν έλλειψη βασικών αγαθών. Όπως είσαι η σίτιση, το ηλεκτρικό, η στέγη, το νερό…. Αποδεικνύεται  από  αυτό το πρόγραμμα,  ότι σαν χώρα πεινάμε

Έχουμε ξεπεράσει τις 260 χιλιάδες αιτήσεις, δηλαδή 247 χιλιάδες άνθρωποι πεινάνε και  αυτό που πρέπει να πάρουμε πρώτο είναι το επίδομα σίτισης. Το δεύτερο που ζητάνε είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και τόσο καιρό το κρύβαμε κάτω από το χαλί»

«Το γνωρίζουμε ότι δεν θα φτάσουν για 9 μήνες, 137 εκατομμύρια που θα δώσουμε εμείς σε 150χιλιάδες  οικογένειες που ζητάνε σίτιση…  αλλά είναι μια βοήθεια.»

Σχετικά με τη διασταύρωση των στοιχείων των αιτητών, η κ. Φωτίου είπε: «Παίρνουμε όλες τις φορολογικές δηλώσεις που κάνει ο καθένας, έχουμε όλα τα στοιχεία και τα επιδόματα, συντάξεις, μισθοδοσίες,  του κάθε αιτητή  και κάνουμε συγκρίσεις  και συγχρόνως   γίνονται διασταυρώσεις με το Taxis.


Πως και ποιοι θα βοηθηθούν:

«Κάναμε καμπάνια πληροφόρησης. Μοιράσαμε, από πόρτα σε πόρτα φυλλάδια για να ενημερώσουμε τον κόσμο δωρεάν και δεν θα βοηθηθούν αυτοί που δηλώνουν στον taxis ψέματα και επίσης δεν πιάνουμε τη μαύρη εργασία.»

«Επειδή το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρετε σε αγαθά, εμείς δεν δίνουμε λεφτά, δίνουμε τα αγαθά.

1. Ρεύμα: «Όσοι  διαπιστώσουμε ότι έχουν κομμένο, θα επανασυνδεθούν και θα έχουν και  300 kWh, δωρεάν το μήνα.

2. Πλαστική κάρτα για τρόφιμα: « κάναμε μια νέα καινοτομία, με τη βοήθεια της  Εθνικής τράπεζας. Δηλαδή θα μας βγάλει μια κάρτα για τον κάθε ωφελούμενο κανονική Muster card – προπληρωμένη κάρτα. Ο ωφελούμενος δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη λεφτών και δεν θα μπορεί να την περάσει από μηχανήματα που δεν είναι τροφίμων. Κάθε αρχή του μήνα η κάρτα θα πιστώνεται από την Εθνική τράπεζα με το ποσό που θα οριστεί από εμάς – από 70 ευρώ έως και 220, ανάλογα με τα  μέλη της οικογένειας »

3. Στέγη: «Μόνο 30χιλιάδες οικογένειες θα ωφεληθούν.  Έχουμε  και εδώ ένα ενδιαφέρον σύστημα. Δηλαδή ο δικαιούχος, θα δηλώνει ότι θέλει να ενοικιάσει το τάδε διαμέρισμα του κυρίου τάδε, ιδιοκτήτη με ibank τάδε για να μπαίνουν κατευθείαν εκεί τα λεφτά. Να τονίσω ότι ‘εχουν προτεραιότητα οι οικογένειες με παιδιά  γιατί δυστυχώς Είμαστε πρωταθλητές στην παιδική φτώχια.»


επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.