Εβδομήντα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, θα δίνουν από αύριο ολόκληρες τις συντάξεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εβδομήντα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, θα ανοίξουν από αύριο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνταξιούχους  να λάβουν όλο  το ποσό της σύνταξης τους.  Επίσης μέχρι το μεσημέρι το αργότερο το μεσημέρι της Τρίτης, θα πιστωθούν και οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ, του ΤΑΠΟΤΕ και του ΤΑΠ-ΔΕΗ.

 

Όπως είχε διευκρινιστεί και πιο πριν από την κυβέρνηση, οι συντάξεις εξαιρούνται από την τραπεζική αργία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους.

«Τυχεροί» ήταν οι 472.752 συνταξιούχοι του Δημοσίου που έλαβαν τις συντάξεις τους ύψους 480 εκατ. ευρώ στις 26 Ιουνίου, αλλά και οι 1.221.155 συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έλαβαν την ίδια ημέρα 865 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 240 εκατ. ευρώ ήταν η επιχορήγηση του Δημοσίου προς το Ταμείο.

Δεδομένης της καθολικής «αρρυθμίας» στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και της απροθυμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η κατάσταση με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να είναι εκρηκτική.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μέρος των χρημάτων για την καταβολή των συντάξεων θα βρεθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.