Βαρουφάκης: Θα παραιτηθώ αν κερδίσει το ΝΑΙ την Κυριακή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ότι θα παραιτηθεί αν κερδίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κυβερνητικών εξελίξεων.

Ο κ.Βαρουφάκης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την ψήφο του ελληνικού λαού όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ενώ ο ίδιος θα προτιμούσε «να κόψει το χέρι του» παρά να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Αν ο λαός ψηφίσει ΟΧΙ, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά «σε γραμμές που θα είναι διαφορετικές από εκείνες των θεσμών,» τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου δεν επιλύει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά το μεταθέτει στο μέλλον.

Ερωτηθείς αν το Βερολίνο επιθυμεί «αλλαγή καθεστώτος» στην Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης παρέπεμψε σε εκπομπή του BBC, αρνούμενος να σχολιάσει τα κίνητρα της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός κατηγόρησε το Eurogroup ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι «θέλουμε πάρα πολύ να μείνουμε στο ευρώ«.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.