Μπαράζ επιθέσεων στην Τουρκία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα μετά από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος οδικής αρτηρίας στην επαρχία του Σίρνακ στην νοτιο-ανατολική Τουρκία, σε μία επίθεση που αποδίδεται στους κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Γυναίκες επιτέθηκαν στο Προξενείο των ΗΠΑ.

Στην ίδια επαρχία, ένας Tούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένοπλοι Κούρδοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Τουλάχιστον επτά στρατιώτες τραυματίσθηκαν στην επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά την απογείωση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή που συνορεύει με την Συρία και το Ιράκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, λίγες ώρες έπειτα από επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος όπου σκοτώθηκαν οι τρεις δράστες της επίθεσης και ένας αστυνομικός.

Επίθεση σημειώθηκε και στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσαντινούπολη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κυβερνήτη της πόλης, η επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε από δύο γυναίκες, μία εκ των οποίων είναι ζωνταντή, αν και τραυματισμένη και βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.