Ορκίζεται το βράδυ η Βασιλική Θάνου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Το βράδυ στις 20:00  αναμένεται να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στην Ιστορία της Ελλάδας. Η νέα υπηρεσιακή  πρωθυπουργός, δεν είναι άλλη από την
σημερινή Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή στις 13:00 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακολούθως, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να επιβεβαιώσει την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διάλυση της Βουλής, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Ποια θα είναι η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ, υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης.
Για την καρέκλα, του ΥΠΟΙΚ μετά τις πληροφορίες ότι αρνούνται  ο νυν υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης έχουν πέσει άλλα ονόματα στο τραπέζι.Από στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προτείνονται ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, αλλά και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει την έγκριση και μικρότερων κομμάτων.
Για την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ακούγεται το όνομα του κ. Γιάννη Γιάγκου, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ για εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.